Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají o spolupráci při objasňování zpronevěry

JIHLAVSKO: Muž přijímal do komisního prodeje zboží, ale peníze majitelům nevyplácel 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu sedmadvacetiletého muže, který přijímal do komisního prodeje zboží a následně majitelům nevyplácel finanční hotovost.
Poškození ve všech případech přinesli zboží do jihlavské provozovny, zastavárny, na ulici Žižkova 98 s názvem Chalupářský bazar případně Anakup. Provozovna obchoduje s nejrůznějšími věcmi jako například cennosti, spotřebiče, elektronika, jízdní kola a další. Ačkoli podezřelý muž zboží (nebo jeho část) patřící poškozeným prodal, peníze majitelům nevyplatil. Získanou finanční hotovost používal pro svoji potřebu nebo k uhrazení svých předešlých dluhů.
V jednom z případů, který policisté v současné době prověřují, přinesla žena do provozovny letos v dubnu a poté ještě v červnu desítky kusů výrobků ze skla a na základě smlouvy dala do komisního prodeje. Podezřelý muž značnou část zboží do poloviny července prodal, peníze ale ženě nevyplatil. Když se přišla do provozovny zeptat, sliboval jí vyplacení částky, to se ale doposud nestalo.
Na policii se obrátili ještě další dva poškození, i tyto případy policisté prověřují. Dále také podezřelý muž podvedl ženu, které prostřednictvím internetového serveru nabídl k prodeji zboží, které jí ale i přes zaplacení dodnes neposlal. Navíc za obdobné zpronevěry peněz již policisté sedmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu, tento případ byl již zaslán na státní zastupitelství.
 
Vzhledem k dosavadnímu rozsahu zpronevěry a skutečnosti, že se na policii obracejí další poškození, vzniklo podezření, že případů je více a mohou být ještě jiní poškození. V zájmu komplexního prověření spáchané trestné činnosti a řádného objasnění zpronevěry se policisté obracejí na širokou veřejnost.
 
Žádáme občany, kteří do provozovny dali do prodeje zboží a nebyla jim i přesto, že bylo zboží prodáno, vyplacena sjednaná finanční hotovost, aby se přihlásili na tísňové lince 158 nebo na nejbližším policejním oddělení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
14. září 2015

vytisknout  e-mailem