Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté žádají občany o spolupráci - AKTUALIZACE: Pátrání po seniorovi odvoláno

KLATOVSKO - Pohřešovaný senior byl, bohužel bez známek života, nalezen. 

AKTUALIZACE DNE 7. 11. 2020

Pohřešovaný senior byl, bohužel bez známek života, nalezen dnešního dne v odpoledních hodinách v lesním porostu na Čachrovsku. Muže našel náhodný kolemjdoucí. Žádné okolnosti nenasvědčují, že by muž přišel o život násilnou smrtí. Přesnou odpověď však dá až výsledek soudní pitvy. Policisté o této události vyrozuměli příbuzné. 

Děkujeme všem občanům, kteří nám pomáhali s pátráním. 

nprap. Michaela Raindlová
7. listopadu 2020

AKTUALIZACE DNE  2. 11. 2020

Policisté z oddělení obecné kriminality obdrželi od občana poznatek o možném výskytu pohřešovaného muže v Jihočeském kraji. V současnosti policisté poznatek prověřují a zřejmě se nejedná o aktuální pohyb pohřešovaného seniora.

nprap. Ladmanová Dana

2. listopadu 2020 

AKTUALIZACE DNE 6. 10. 2020

Policisté v rámci hlídkové činnosti provádějí namátkové kontroly odlehlých míst na Strážovsku, Sušicku i dalších lokalitách. Dále prověřují mnoho poznatků od občanů o možném výskytu pohřešovaného muže. V sobotu a neděli policisté pátrali na Sušicku,  Kolinecku v okolí Velhartic a Horažďovicku u obcí Budětic, Rábí a Žichovic.

Na základě zveřejněných informací i žádosti policie a rodiny pohřešovaného muže, občané telefonují na tísňovou linku policie číslo 158 a podávají různé informace o pohybu a výskytu muže, který odpovídal jeho popisu. Policisté vyjíždějí na různá místa a od svědků  zjišťují, zda se muž v dané lokalitě skutečně mohl pohybovat.

Popis pohřešovaného muže byl na Sušicku a Kolinecku předán starostům obcí, kteří informace vyhlásili v místních rozhlasech. O pomoc při pátrání byli požádáni strážníci Městské policie v Sušici i  zástupci mysliveckých sdružení.

Při pátrání po muži neustále spolupracují s policisty i pracovníci Národního parku Šumava. Policisté opakovaně prověřují zdravotnická zařízení a  autobusovou dopravu na Sušicku.

Do současné doby se pohřešovaného seniora nepodařilo vypátrat.

nprap. Ladmanová Dana

6. října 2020 

AKTUALIZACE dne 2.10.2020

Při pátrání po pohřešovaném muži bylo z dosud shromážděných informací zjištěno, že dne 1.10.2020 kolem 15:30 hodin se v obci Františkova Ves na Sušicku pohyboval muž, který odpovídal již zveřejněnému popisu pohřešované osoby (viz níže uvedený odkaz).

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8521001200304

Žádáme tímto všechny občany, kteří se v danou dobu pohybovali v okolí uvedeného místa a zaznamenali výskyt či pohyb popisované osoby, ať neprodleně kontaktují Policii ČR na tisňovou linku 158 nebo se dostaví na nejbližší služebnu policie. Jakákoliv informace může být pro nás důležitá.

kpt. Mgr. Markéta Fialová
2. října 2020

Policií ČR bylo vyhlášeno celostátní pátrání po pohřešované osobě:

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8521001200304

Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu pohřešovaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo  osobně na policejní služebnu.

 Informace můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

Děkujeme za spolupráci

Poznámka:     Pokud byla osoba vypátrána, odkaz nelze zobrazit.

                       V evidenci "Pátrání po osobách" jsou zpřístupněné platné záznamy.

nprap. Ladmanová Dana

1. října  2020

vytisknout  e-mailem