Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Mladík napadl dívku 

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu fyzického napadení, ke které došlo v Jihlavě. Mladistvou dívku napadl na začátku srpna opakovaně její známý. Totožnost obou policisté znají, potřebovali by ale, aby se přihlásili svědci, kteří útok viděli.

K fyzickému napadení došlo v úterý 1. srpna na Masarykově náměstí kolem osmé hodiny večer. Mladistvou dívku udeřil na ulici osmnáctiletý mladík, a to u ulice Matky Boží blízko mobilní kavárny. Při napadení dívka upadla i na zem. O dva dny později, ve čtvrtek 3. srpna, čelila útoku kolem půl jedenácté dopoledne v lokalitě u městského nádraží, kde seděla v parku Legionářů na lavičce. Dívka utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu.

V zájmu prověřování by potřebovali, aby se přihlásili případní svědci, kteří napadení viděli. Osmnáctiletý mladík je hubené postavy, vysoký přibližně 170 cm a má černé krátké vlasy. V obou případech měl na sobě oblečené bílé tričko a modré džínové kalhoty, obuté měl červené boty. Mladistvá dívka je menší postavy a má dlouhé tmavé vlasy. Na Masarykově náměstí na sobě měla oblečenou bílou mikinu, bílé legíny a černé boty. V parku měla bílou mikinu s černými legínami.

Žádáme občany, kteří fyzické napadení dívky ze strany mladého muže na Masarykově náměstí nebo v parku viděli, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
23. srpna 2023

vytisknout  e-mailem