Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Autobus řídil opilý řidič 

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu řidiče autobusu, který řídil opilý a ohrožoval tak převážené cestující i ostatní účastníky silničního provozu. Žádají osoby, které autobusem jely, aby se přihlásily na linku 158.

Ve čtvrtek 15. února řídil osmačtyřicetiletý muž před šestou hodinou ráno linkový autobus ve směru od Kamenice, Kamenička na Jihlava, přes obce Bítovčice, Luka nad Jihlavou a Velký Beranov. Jel podezřele pomalu, nezastavoval na předem určených zastávkách a u cestujících vzbudil řidič podezření, že je pod vlivem návykové látky. Kontaktovali proto provozovatele dopravy a po přijetí stížností ze strany cestujících byla následně provedena kontrola řidiče. Dechová zkouška provedená zástupcem dopravní společnosti u řidiče ukázala hodnotu přes tři promile alkoholu. Opilý řidič v další jízdě již nesměl pokračovat.

Oznámení přijali policisté s větším zpožděním a nemohli tak zjistit cestující, kteří v autobuse jeli. Případ začali ihned prověřovat, prováděli šetření za účelem shromáždění důkazních prostředků. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V zájmu prověřování se policisté obracejí na cestující, kteří v autobuse jeli, a žádají je, aby se přihlásili na tísňové lince. Jejich svědectví je velmi důležité pro objasnění případu.

por. Bc. Jana Kroutilová
23. května 2024

vytisknout  e-mailem