Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Policisté zjišťují okolnosti zranění muže 

Jihlavští policisté žádají o spolupráci při objasňování události, ke které došlo minulý týden v pátek na jihlavském náměstí.

V pátek 13. května přijali policisté po osmé hodině večer od zdravotnické záchranné služby oznámení, že vyjíždějí k případu zranění muže na Masarykově náměstí v Jihlavě. Na místo vyjela ihned také policejní hlídka situaci prověřit. Zdravotníci muže, který měl zranění na paži, převezli na ošetření do nemocnice. Devětačtyřicetiletý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu strážníci městské policie naměřili hodnotu 2,57 promile alkoholu.

Policisté místo události ohledali a zadokumentovali. Dále provedli v lokalitě důkladné šetření a vytěžili také záznamy z kamer. Zjistili, že opilý muž se kolem osmé hodiny večer pohyboval v prostoru zastávky městské hromadné dopravy na Masarykově náměstí. K zastávce přijel autobus Iveco linka číslo 12, do kterého zřejmě nastoupili a také vystoupili cestující. Řidič autobusu chvíli s opilým mužem komunikoval a poté z místa odjel ve směru k ulici Křížová. Opilý muž do autobusu nenastoupil. Poté bylo přijato oznámení o zranění muže a na zastávku vyjela zdravotnická záchranná služba. Po oznámení události policisté v rámci šetření zjistili také řidiče autobusu a provedli u dvaašedesátiletého muže dechovou zkouškou, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Ohledali a zadokumentovali také autobus.

Z dosavadního šetření nevyplynulo, že by ke zranění muže došlo v souvislosti s fyzickým napadením.

V zájmu objasnění všech okolností, za kterých ke zranění muže došlo, by policisté potřebovali svědectví osob, které byly v pátek po osmé hodině večer na zastávce městské hromadné dopravy a všimly si podnapilého muže, který mohl upoutat pozornost okolí svojí nesouvislou chůzí. Policisté by uvítali informace od občanů, kteří podnapilého muže viděli v době mezi příjezdem autobusu linky číslo 12 na zastávku a zejména dobou, kdy cestující ukončili nastupování a vystupování a autobus ze zastávky odjížděl. Žádáme případné svědky, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.


por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

19. května 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem