Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

KRAJ VYSOČINA: Odhozený plochý klíč poškodil na dálnici osobní vozidlo 

Policisté Dálničního oddělení Velký Beranov se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu, ke kterému došlo na konci minulého týdne na dálnici D1 v místě zúžení. Pachatel vyhodil z dodávkového vozidla při jízdě kovový předmět, a to přímo na čelní sklo osobního automobilu.

V neděli 24. července přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o poškození vozidla na dálnici v úseku mezi kilometry 140 a 141 ve směru na Brno, v katastru obce Lavičky. Řidička zastavila po události vozidlo, které mělo poškozené čelní sklo, na nejbližším dálničním odpočívadle a vyčkala příjezdu policistů dálničního oddělení.

Policisté provedli šetření a zjistili, že žena jela před půl šestou večer s vozidlem VW Passat po dálnici ve směru na Brno v úseku s dopravním omezením. Za automobilem jela dodávka, která poté začala osobní vozidlo rychlejší jízdou předjíždět. Při předjíždění vylétl z nákladního automobilu z okna spolujezdce kovový předmět a dopadl na čelní sklo osobního automobilu. Dodávka poté ujela vyšší rychlostí dále ve směru na Brno, řidička poškozeného vozidla pokračovala na nejbližší bezpečné místo, kde mohla zastavit, a přivolala policisty. Kovový předmět zůstal na přední kapotě automobilu, jedná se o plochý klíč, který policisté při ohledání zajistili.

Ve vozidle VW Passat cestovaly kromě řidičky ještě dvě spolujedoucí, ke zranění osob nedošlo. Poškozením vozidla VW Passat vznikla předběžně vyčíslená škoda osm tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Na základě dosavadního šetření zjistili, že dodávka byla bílé barvy se zatmavenými skly, byla značně znečištěna. Policisté po nákladním vozidle a jeho osádce pátrají.

Žádáme občany, kteří úsekem dálnice jeli a poškození vozidla viděli, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Přihlásit se mohou také osoby, které si v danou dobu všimly na dálnici v úseku kilometrů 140 a 141 ve směru na Brno dodávkového vozidla, které mohlo vzbudit pozornost rychlejší jízdou, a mohly by poskytnout informace směřující k jeho vypátrání. Policisté rovněž uvítají jakékoli další informace směřující k objasnění případu.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

25. července 2016 

vytisknout  e-mailem