Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté žádají veřejnost

Pátráme po neznámých řidičích 

     Policisté z dopravního inspektorátu pátrají po totožnosti dvou neznámých řidičů, kteří způsobili dopravní nehodu, ale z místa ujeli, aniž by celou věc oznámili na policii. K jedné dopravní nehodě došlo dne 2. září 2012 v době od 20:30 hodin do 21:00 hodin v obci Holýšov na křižovatce místních komunikací ulic Luční a Pod Makovým vrchem. Dosud neznámý řidič s nezjištěným motorovým vozidlem, mohlo by se jednat o modrozelené vozidlo značky Volkswagen, při couvání narazil do čtyř stojících zaparkovaných vozidel.
     K další dopravní nehodě došlo dne 1. září 2012 v době od 18:10 hodin do 18:15 hodin na silnici mezi obcemi Kdyně a Domažlice v prostoru odbočky na obec Kout na Šumavě. Neznámý řidič jedoucí s nezjištěným osobním motorovým vozidlem od obce Kout na Šumavě z vedlejší pozemní komunikace označené dopravní značkou Dej přednost v jízdě nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu, které jelo po hlavní pozemní komunikaci od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidička vozidla ve snaze zabránit střetu začala prudce brzdit, dostala s vozidlem smyk, přejela do protisměru a za levým okrajem vozovky narazila do svislé dopravní značky, kterou poškodila.
     V obou případech řidiči na místě nehody nezůstali a odjeli, aniž by poskytli zákonnou součinnost. Policisté nyní žádají o pomoc případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí ke zjištění totožnosti řidičů a objasnění průběhu a příčiny dopravních nehod, aby zatelefonovali na linku 974 331 255, případně na tísňovou bezplatnou linku 158, nebo se osobně dostavili na dopravní inspektorát v Domažlicích.

por. Mgr. Dagmar Brožová
5. září 2012
 

vytisknout  e-mailem