Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zadrželi celostátně hledaného

ČESKÁ LÍPA - Ujížděl před nimi v odcizeném voze. 


      V úterý 24. února kolem poledne zadrželi policisté na Českolipsku celostátně hledaného 20 letého mladíka s trvalým bydlištěm v okrese Trutnov,  důvodně podezřelého z rozsáhlé majetkové trestné činnosti.
      Hledaný mladík se po území České republiky pohyboval v odcizeném osobním vozidle značky Volkswagen Passat Variant zelené barvy, po němž bylo rovněž vyhlášeno pátrání a jehož průjezd zaregistrovala hlídková služba policie v úterý kolem 11.30 hodin na svém stanovišti v Děčínské ulici v České Lípě. Policisté se za vozidlem, směřujícím od Mimoně na Žandov, okamžitě rozjeli. Když mladík policejní vozidlo zpozoroval, začal svou jízdu zrychlovat. Policisté mu dali pokyn k zastavení ze svého služebního vozidla rozsvíceným nápisem STOP POLICIE a zvukovým signálem, na což řidič reagoval pouze dalším zrychlením jízdy. Na světelné křižovatce u obchodního domu Andy dokonce vjel na červenou na vyznačený přechod  mezi přecházející chodce, kteří museli před jeho vozidlem uskakovat.  Volkswagen dále směřoval po Děčínské ulici ke kruhovému objezdu, který řidič projel v protisměru a ohrozil tak další účastníky silničního provozu. Policisté nebezpečného řidiče po celou dobu pronásledovali se zapnutým  výtražným zvukovým a světelným zařízením až do Horní Police, kde v součinnosti se žandovskou policejní hlídkou vytvořili přes silnici zátaras za pomoci služebního vozidla a donutili ho tak zastavit. Potom za pomocí hmatů a chvatů sebeobrany a přiložení pout mladíka, který kladl aktivní odpor, zadrželi.
       Je podezřelý mimo jiné i z toho, že v neděli 22. února kolem 14. hodiny načerpal u benzinové stanice v obci Dubá - Bernštejn 74 litrů nafty v hodnotě 1822 korun a od benzinky ujel bez zaplacení.  Bez zaplacení měl ujet i dvakrát v pondělí a to od benzinky v Nové Pace, kde měl načerpat naftu v hodnotě 5 193 korun a od benzinky v Doksech, kde měl po sobě zanechat dluh ve výši 4 834 korun. V úterý 24. února  zase nezaplatil za pohonné hmoty u čerpací stanice v Žitavské ulici v Mimoni částku 5064 korun.
      Poté, co ho vyšetřovatel územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování v České Lípě obvinil z výše uvedených činů,  převzali si mladíka východočeští policisté, v jejichž regionu napáchal další  škody a kde je například podezřelý z krádeže pohonných hmot v jedné soukromé firmě se škodou přesahující sto tisíc korun. Zodpovídat se bude i z neoprávněného užívání osobního vozidla, které odcizil v Plzni. Dokumentaci jeho rozsáhlé trestné činnosti  nyní provádějí kolegové z Hradce Králové, kde bude o dalším osudu mladíka rozhodnuto tamními orgány činnými v trestním řízení.

 

 

vytisknout  e-mailem