Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zadrželi nebezpečného sexuálního násilníka, hledají další jeho oběti

Devětatřicetiletému polskému horníkovi se české ženy rozhodně líbily a podle jeho názoru se k nim choval hezky. Vždyť pro jednu uspořádal i hostinu, koupil jí vodku a salám. Ženy jej však označily za sexuálního agresora, který je brutálně znásilnil. Muž je v policejní cele, soudce bude rozhodovat o jeho případném vzetí do vazby. Hrozí mu až 8 let vězení.  

Foto: Ivan Žurovec/ PČR F-MFoto: Ivan Žurovec/ PČR F-M

    Osmatřicetiletá žena z Frýdku-Místku si nedávno podala inzerát v rubrice seznámení, že hledá hodného muže na trvalý vztah. Ozval se jí právě tento devětatřicetiletý zahraniční dělník. Sešli se v restauraci, kde ji poprosil o přespání, protože už nestihne dojet zpět na ubytovnu. Slib, že ji nebude nijak obtěžovat, dodržel jen do chvíle, kdy za sebou zavřeli dveře ženina bytu. Začal z ní strhávat oblečení a nakonec ji povalil na postel a znásilnil ji. Pak zůstal se svou obětí v posteli a později usnul. V té chvíli žena zavolala telefonem policii. Přivolaná hlídka nalezla násilníka ještě spícího v posteli. Převezli jej na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění ho umístili do policejní cely.
          Kriminalisté v té době už věděli, že to není jeho jediný skutek. Jen tři dny předtím podobným způsobem znásilnil 21letou dívku na hotelovém pokoji ve Frýdku-Místku. Slíbil jí, že jí na ruku vytetuje ornamenty. Měl i tetovací nástroje. Když za ním do hotelového pokoje dívka v úterý 1. prosince přišla, měl pro ni připraveno i pohoštění. Láhev vodky, džus a salám. Místo tetování však dívku násilím na pokoji svlékl, uhodil pěstí do hlavy a znásilnil. Dívka chtěla volat mobilním telefonem o pomoc, osudné se jí však stalo to, že místo čísla 158 vytáčela v naší zemi neplatné číslo 911.
    V současné době je násilník v policejní cele, kde čeká na eskortu k Okresnímu soudu ve Frýdku-Místku. Soudce bude rozhodovat, zda bude stíhán vazebně. Za trestné činy znásilnění mu hrozí až 8 let vězení. Policisté se však vzhledem k jeho bezohlednému a primitivně-impulsivnímu jednání domnívají, že obě ženy nemusí být jeho jedinými oběťmi. Pokud měla nějaké žena s tímto mužem podobnou zkušenost, oznamte to, prosím, na lince 158.

komisař Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem