Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zadrželi pachatele

ÚSTÍ NAD LABEM - Obviněný s nožem v ruce přepadl místní večerku. 

Policistům se podařilo zadržet pachatel, který krátce předtím přepadl místní večerku v Krásném Březně. V pátek v 11.35 hodin vstoupil 22letý pachatel s nožem v ruce do prodejny, kde chytil prodavačku za krk a se slovy „mám malé děti, potřebuji peníze“ požadoval peníze. Následně si z pokladny vytáhl papírové bankovky a utekl. Prodávající žena utrpěla lehké zranění na ruce a musela být ošetřena v nemocnici. Policistům se na základě jejího popisu a popisů svědků, kteří viděli pachatele utíkat, podařilo tohoto mladíka vypátrat a zadržet. Následně putoval do cely předběžného zadržení. Policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu Loupeže a podal návrh na vzetí do vazby. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.
 
Loupež v herně
V pátek kolem druhé hodiny v noci došlo v jedné z heren v Krásném Březně k loupežnému přepadení. Maskovaný pachatel vstoupil do herny, kdy v jedné ruce držel střelnou zbraň, se kterou namířil na obsluhu a ve druhé ruce držel bodák. Následně požadoval vydání finanční hotovostí. Obsluha herny z obavy o svůj život nechala pachatele sebrat z pultu baru finanční hotovost a ten poté ihned utekl.
Popis pachatele: muž, vysoký 170-180 cm, světlé pleti. Oblečen byl v šedé bundě s kapucí a tmavě modrých kalhotách. Přes obličej měl červenou pletenou šálu s nezjištěným motivem a světlým proužkem (vypadala jako klubová).
V případě jakékoliv informace k tomuto pachatel se obraťte na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.
 
Policisté využili institutu vykázání
Ústečtí policisté v ranních hodinách na základě zjištěných informací využili institutu vykázání a 48letou ženu na 10 dnů vykázali z bytu. Podle informací, které policisté zjistili, tak tato žena opakovaně ve společné domácnosti napadá svého manžela a nezletilého syna.
V ten den tohoto institutu policisté využili ještě jednou, kdy ze společného bytu vykázali 60letého muže, který opakovaně a se vzrůstající intenzitou napadal svou o dva roky mladší družku.
Za trestný čin Týrání osoby žijící ve společném obydlí pachateli hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 4 let.
 
 
por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem