Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zadrželi pachatele druhý den

STŘÍBRO – Muž, který si v Palackého ulici sedl do odemčeného vozidla a odjel s ním, je již ve vazbě. Spáchal několik trestných činů.  

     Ve velmi krátké době se policistům podařilo objasnit případ neoprávněného užívání cizí věci, který se stal 6. června letošního roku ve Stříbře. V Palackého ulici pachatel sedl do neuzamčeného vozidla, ve kterém se nacházely fotoaparát a peněženka s doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 1 400 korun, a poté s ním odjel. Majitel se přitom nacházel opodál a věnoval se jiné činnosti.
     Policistům se na základě provedeného šetření po vozidle a pachateli podařilo najít nejprve odcizené auto a následně i pachatele. Jak se ukázalo, do doby než policisté 37letého muže ze Stříbrska zadrželi, dopustil se další trestné činnosti. S vozidlem, které řídil přesto, že mu okresní soud uložil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do září roku 2017, druhý den odjel k benzinové čerpací stanici, kde natankoval do vozidla a kanystrů téměř 110 litrů nafty za více než 3 800 korun. Do vozu navíc natankoval naftu místo benzínu. Poté, aniž by pohonné hmoty uhradil, z čerpací stanice ujel. Policisté zjistili, že se tohoto jednání se dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. Celková škoda, kterou obviněný svým jednáním způsobil, přesáhla částku 42 000 korun. 
     V sobotu, tj. 8. 6. 2013, proto policejní komisař zahájil trestní stíhání tohoto muže, kterého obvinil ze spáchání několika trestných činů – neoprávněné užívání cizí věci; neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku; maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání; krádež. Ještě v sobotu byl obviněný vzat do vazby, o které rozhodl soud.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
10. 6. 2013

vytisknout  e-mailem