Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zadrželi pachatele loupeže

ÚSTÍ NAD LABEM - Policejní hlídky ihned po oznámení pátraly v ulicích po pachatelích loupeže. 

Policejní komisař sdělil obvinění třem mužům (20,28,23) z trestného činu Loupeže. Obvinění včera krátce po půlnoci v Předlicích v ulici Hrbovická přistoupili k 31letému muži s tím, aby jim dal cigaretu. Poškozený jim tedy cigaretu dal, ale to jim nestačilo a chtěli peníze. To už ale odmítl. Ihned na to následovala rána pěstí do obličeje. Poškozený upadl na zem. Obvinění jej začali prohledávat a z kapes mu odcizili peníze, náramek, mobilní telefon, fotografie, doklady, cigarety a zapalovač. Následně z místa utekli. Díky popisu pachatelů se podařilo policejní hlídce krátce na to obviněné zadržet a v současné době je na všechny podán návrh na vzetí do vazby. Za uvedený trestný čin jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.
 
Zloděj využíval pootevřená okna
Policejní komisař ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 28letému muži z trestného činu Krádeže, Poškození cizí věci, Porušování domovní svobody a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tento zloděj se v měsíci červenci a srpnu v lokalitě Krásného Března vloupal dvou sklepů, prodejny, bytu a rodinného domu. U bytu využil pootevřeného okny do koupelny. U rodinného domu dokonce nedovřených dveří. Ve většině případů odcizil hned to první, co mu přišlo pod ruku a rychle z místa zmizel. Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 31 tisíc korun.
 
Vloupání do kůlny
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu víkendu v obci Dolní Zálezly vloupal do kůlny celoročně obývané chaty. Z této kůlny pak následně odcizil několik kabelů v celkové délce 260 metrů, strunovou sekačku, vrtačky, přípojky a zahradní nářadí. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 38 tisíc korun.
 
Ústí nad Labem 9.10.2013
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem