Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zadrželi pachatele vydírání

HAVLÍČKOBRODSKO: Tři muže zadrželi policisté přímo na místě činu 

Havlíčkobrodští kriminalisté včera zahájili trestní stíhání tří mužů pro zločin vydírání. Obviněné přímo na místě činu zadrželi policisté, které přivolala manželka poškozeného.
 
V úterý 13. července deset minut po šesté hodině ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o fyzickém napadení, ke kterému došlo v obci na Havlíčkobrodsku nedaleko Polné. Na tísňovou linku telefonovala žena, že jejího manžela napadli na oploceném pozemku před domem tři muži. Na místo ihned vyjeli policisté obvodního oddělení Polná a obvodního oddělení Havlíčkův Brod. Do místa události přijeli policisté do deseti minut od oznámení a všechny tři pachatele zadrželi.
 
Policisté na místě zjistili, že tři muži ve věku 27,28 a 34 let krátce před šestou hodinou ráno společně vnikli na pozemek domu poškozeného za účelem získání finančních prostředků. Před domem muže fyzicky napadli a požadovali po něm vydání peněz. Mezitím manželka poškozeného přivolala policisty. Muž při napadení utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v nemocnici.
 
Při dechové zkoušce na alkohol nadýchali všichni zadržení kolem dvou promile. Proto je policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Po jejich vystřízlivění jim vyšetřovatel sdělil obvinění ze zločinu vydírání a z přečinu porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího vyšetřování.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
17. července 2013

vytisknout  e-mailem