Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté zadrželi pětici nebezpečných zlodějů

ZLÍN: Cizinci okradli muže o téměř dvě sta tisíc korun. 

Policisté z Otrokovic v pondělí navečer zadrželi pět cizinců podezřelých ze závažných trestných činů. Jeden z nich byl ozbrojen, proto musela hlídka postupovat nadmíru opatrně.

Operační důstojníci na lince 158 přijali oznámení o krádeži pánské tašky s vysokou finanční hotovostí, platebními kartami, šeky a dokonce zbraní. Okamžitě vyhlásili pátrání po neznámém voze, pravděpodobně tmavě modrém VW Passat. Otrokovická hlídka, která právě dohlížela na provoz u hlavního tahu ze Zlína do Otrokovic, si všimla projíždějícího vozu Renault Thalia. Odpovídal popis vozu a přibližně i registrační značka. Podezření policistů zesílilo, když řidič s početnou osádkou nereagoval na výzvy k zastavení. Osobní auto, ve kterém jelo pět cizinců, zastavilo až na ulici Napajedelská v Otrokovicích. Vzhledem k tomu, že hlídka měla informaci, že mezi kradenými věcmi je i pistole a zásobníky, musela jednat velmi opatrně. Jeden z policistů přistoupil k autu zezadu a vyzval řidiče, aby pomalu vystoupil z vozidla s rukama nad hlavou. Druhý policista svého kolegu kryl. Hlídka tak nechala postupně vystoupit všech pět podezřelých. Jednalo se o tři muže a dvě ženy ve věku od osmnácti do šestapadesáti let. Policisté si k sobě zavolali posily a společně pak zjistili, že se jedná o cizince, kteří okradli šestapadesátiletého muže u jednoho ze zlínských supermarketů. Vzali mu tašku, ve které měl v hotovosti eura, dolary, platební karty a šeky za bezmála 200 tisíc korun. Jedna z pachatelek se ukradených peněz chtěla zbavit a vysypala je do závěje, policista si toho však všiml a hotovost posbíral. Část peněz se také našla přímo u supermarketu, kde zloději kradli. Věci našel a policii předal pracovník bezpečnostní agentury.

Pět podezřelých si převzali kriminalisté a obvinili je z trestných činů krádež, nedovolené ozbrojování a neoprávněné opatření platebního prostředku. Jeden z nich si navíc odpyká trest i za maření výkonu úředního rozhodnutí, protože se zdržoval na území České republiky, přestože byl až do roku 2013 vyhoštěn. Pachatelé skončili v našich celách.

 

20. ledna 2010, kpt. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem