Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zadrželi podezřelého muže z krádeží

KLATOVSKO - Muž v uplynulých týdnech vnikl na cizí pozemky i do vnitřních prostor rodinných domů, kde odcizil různé věci. 

Policisté z oddělení obecné kriminality z Klatov, v rámci operativně pátrací činnosti, zjistili ve čtvrtek 10. února letošního roku pohyb podezřelého muže ve vlaku, který jel ve směru od Plzně na Klatovy. Policisté třiatřicetiletého muže z Plzně třicet minut po třiadvacáté hodině zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Dalším šetřením policisté zjistili, že na muže byl vydán Okresním soudem Plzeň-město  dne 23. dubna 2021  příkaz k zatčení a dále  Okresním státním zastupitelstvím Plzeň-jih souhlas se zadržením.

Muž od komisaře převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

V noci z 20. na 21. ledna tohoto roku v Nýrsku vnikl muž na oplocený pozemek u domu a doneseným kladivem rozbil skleněnou výplň v okně. Pachatel vnikl do vnitřních prostor domu a odcizil různé šperky a hodinky ze žlutého kovu v hodnotě 58 200 Kč a poškozením okna způsobil škodu za 1 500 Kč.

V obci u Nýrska dne 1. února v průběhu dne vnikl muž po vypáčení vchodových dveří do rodinného domu a odcizil čtyři trička, čtyři kusy hodinek a počítač. Poškozeným vznikla v tomto případě škoda odcizením věcí ve výši 40 350 Kč a poškozením dveří 1 800 Kč.

Policisté zjistili, že muž byl v posledních letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán podle trestního příkazu Okresního soudu Plzeň-město.

Muž se k uvedeným trestným činů doznal a po provedení úkonů jej policisté propustili.

Muž je podezřelý i ze spáchání další majetkové trestné činnosti na různých místech Plzeňského kraje.

nprap. Dana Ladmanová

14. února 2022

vytisknout  e-mailem