Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté zadrželi prodejce drog

Během uplynulého víkendu pražští policisté zadrželi dva muže, kteří prodávali drogy. 

První případ se stal v pátek krátce před desátou hodinou večer v ulici Kozí. Dvaatřicetiletý cizinec pocházející z Afriky nabídl k prodeji dánsky hovořícímu turistovi téměř dva gramy bílé krystalické látky. Dealera policisté zadrželi přímo při prodeji a následným rozborem látky zjistili, že se jedná o kokain.
 
Druhý případ se stal v sobotu patnáct minut před jedenáctou hodinou dopoledne na Václavském náměstí kde stejným způsobem, jako v prvním případě, došlo ze strany pětatřicetiletého česky hovořícího muže k prodeji části tablety Subotexu. Muž byl taktéž zadržen policisty přímo při prodeji.
 
Oba muži skončili na policejních služebnách, kde si vyslechli obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Zároveň byl na oba dealery podán návrh na vzetí do vazby, o čemž se během dnešního dne bude rozhodovat.
 
V této souvislosti nutno zmínit, že policistům v těchto případech pomáhá speciální detekční souprava, se kterou jsou ještě na místě a během několika minut schopni zjistit o jakou drogu se jedná.
 
por. Bc. Jan Daněk 29. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem