Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté zadrželi řidiče

Sedmatřicetiletému muži se ujetí od čerpací stanice nevyplatilo.  

Včera v odpoledních hodinách pachatel natankoval na čerpací stanici, která se nacházela v blízkosti rychlostní komunikace R 46 ve směru od obce Prostějov na obec Ostrava pohonné hmoty, kdy následně z tohoto místa odjel bez zaplacení. Na základě rychlého a operativního šetření Dálničního oddělení Kocourovec bylo zjištěno, že řidič odjel v osobním motorovém vozidle tovární značky Fiat Punto.

Výše uvedené vozidlo dopravní policisté zastavili na rychlostní komunikaci R 35 ve směru od obce Olomouc na obec Ostrava na 288 kilometru, kdy následnou policejní prověrkou zjistili, že vozidlo má neplatné registrační značky. Dopravní hlídka dále lustrací zjistila, že sedmatřicetiletý řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

V současné době hrozí zadrženému řidiči za přečin maření úředního rozhodnutí trest odnětí svobody až na tři léta. Vzhledem k tomu, že se sedmatřicetiletý muž dopustil i přestupkového jednání byla mu dopravními policisty uložena kauce v celkové výši 10 tisíc korun. Další přestupek, kterého se podezřelý dopustil, bude policisty oznámen příslušnému správnímu orgánu.

Úspěšné zadržení pachatele výše uvedeného protiprávního jednání bylo spojeno s rychlou a profesionální koordinací policejních sil Dálničního oddělení Kocourovec.

por. Mgr. Michal Pižurin  
 2. 2. 2011

vytisknout  e-mailem