Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zadrželi tři pachatele, jednoho z nich služební pes Bond

ÚNĚŠOVSKO - V minulých dnech zahájil vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Plzeň-venkov trestní stíhání tří mužů ve věku 52, 44 a 23 let, kteří byli obviněni ze zločinu krádež. 

Dne 11. února 2021 ve večerních hodinách přijal operační důstojník oznámení, že v areálu firmy na Úněšovsku je zřejmě zloděj. Osmačtyřicetiletý muž jel se svým kamarádem od Úněšova na Plzeň, když si u jednoho areálu všimli zaparkovaného osobního vozu. Muži zastavili poblíž a vystoupili z vozu. Na místě ucítili zápach nafty, a tak se domnívali, že se jedná o zloděje. Okamžitě se tedy obrátili na tísňovou linku Policie České republiky 158. Shodou okolností v tu chvíli poblíž areálu projížděla hlídka obvodního oddělení Úněšov, která na místě zadržela dva muže ve věku 52 a 44let podezřelé z krádeže nafty. Policisté se všimli, že od vozidla vedou nějaké stopy, což v nich vzbudilo podezření, že by mohlo být pachatelů více. Z tohoto důvodu na místo přivolali policistu se služebním psem Bondem, aby ohledal místo činu. Bond po velmi krátké chvíli odvedl výbornou práci a avizoval pachatele nedaleko ve křoví. Podezřelá osoba na opakované výzvy k opuštění úkrytu nereagovala, a proto policista použil služebního psa. Čtyřnohého Bonda se pachatel už zalekl a úněšovským policistům se raději vzdal.

Všichni tři obvinění muži se dle všeho vydali do areálu firmy na Úněšovsku okolo 21:30 hodin. Každý z nich měl k dispozici čtyři kanystry, do kterých chtěli načerpat pohonné hmoty ze zaparkovaných stavebních strojů. Muži nejprve vyhnuli spodní část oplocení a poté se vzniklým otvorem protáhli dovnitř. Hned za oplocením se 23letý muž pokusil odčerpat naftu ze dvou stavebních strojů. To se mu ale nepodařilo, jelikož nádrže byly prázdné. U třetího stroje po odšroubování víčka se mu již naftu odčerpat podařilo. Postupně muži naplnili všech dvanáct kanystrů, které si s sebou donesli. Šest kanystrů stihli dát do vozidla, kterým přijeli, zbylých šest už do vozidla dát nestihli, jelikož je zadrželi přivolaní policisté.

Vzhledem k tomu, že krádeže spáchali v době, kdy je na území České republiky usnesením vlády ČR vyhlášen nouzový stav, hrozí jim trest odnětí svobody až na osm let.

por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
16. února 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem