Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zadrželi zloděje

ÚSTÍ NAD LABEM - Svůj lup měl schován za opaskem.  

Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 41letému muži z trestného činu Krádeže a Poškození cizí věci. Tento lapka kolem půl druhé v noci dne 3.10. se v ulici Poláčkova pokusil vloupat do zaparkovaného vozidla Š-Octavia, což se mu však nepodařilo, tak se o pár ulic dál vloupal do vozidla Opel Corsa. Z toho již odcizil autorádio. Vzhledem k tomu, že svůj pravděpodobný noční plán neměl splněn, tak se ještě v ulici Šrámkova vloupal do osobního vozidla Fiat Punto, z něhož také odcizil autorádio. Možná by svůj noční plán ještě rozšířil. Ale jeho plány mu překazili policisté, kteří v současné době intenzivněji hlídkují v lokalitě Severní Terasy. Za opaskem kalhot policisté nalezli i dvě odcizená autorádia. V minulosti byl pro obdobnou majetkovou trestnou činnost již odsouzen. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 
Vloupání do sklepa
Všebořičtí policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu měsíce září vloupal do sklepní kóje v ulici Návětrná. Policisté při pátrání po pachateli mají práci ztíženou tím, že nelze určit přesně dobu, kdy ke krádeží došlo, protože se poškozená do sklepa nešla celý měsíc podívat. Zloděj si odnesl sanitární vybavení (bidet s vodovodní baterií, záchod s nástěnným splachovacím systémem, aku vrtačku, elektrickou vrtačku, brašnu s nářadím a dva balíky plovoucí podlahy). Majitelce byla způsobena škoda kolem 37 tisíc korun.
 
Krádež vozidla
Chlumečtí policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Seat Alhambra, černě barvy, rz: 7U2 98-69, které bylo zaparkováno v ulici Cyrilská. Majiteli tak vznikla škoda kolem 150 tisíc korun.
 
Z auta zmizela kola
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci v Krásném Březně na parkovišti v ulici Čechova za zaparkovaného vozidla Š-Octavia odcizil všechna čtyři litá kola s pneumatikami zn.Michelin. Vozidlo následně položil na 4 kusy tvárnic, čímž došlo k poškození jeho prahů. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 65 tisíc korun.
 

Ústí nad Labem 7.10.2013
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem