Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zadrželi zloděje při vloupání do prodejny

PELHŘIMOVSKO: Pachatel byl dopaden přímo při činu 

Humpoleckým policistům se ve čtvrtek 26. března podařilo přímo při činu zadržet pachatele vloupání do prodejny v Želivě. Sedmačtyřicetiletý muž z Lounska se navíc přiznal i k dalšímu vloupání v obci Jiřice. Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání pro dva trestné činy. Obviněnému hrozí až pět let vězení.
 
Ve čtvrtek po půl páté ráno přijali policisté oznámení o možném vloupání do prodejny potravin v obci Želiv. Na místo ihned vyjela hlídka humpoleckých policistů a zároveň byl vyslán psovod se služebním psem. Policisté k prodejně dorazili během několika minut a uvnitř objektu zadrželi podezřelého muže. Při jeho zadržení museli použít donucovací prostředky a následně ho převezli na služebnu k provedení dalších úkonů. Během šetření policisté zjistili, že muž přineseným páčidlem rozbil skleněnou výplň vstupních dveří a vnikl do objektu prodejny. V budově našel prádelní koš a dva nákupní košíky a do nich naskládal cigarety v hodnotě 29 tisíc korun. Tyto koše pak vynesl před prodejnu a přitom ho zadrželi policisté. Ti poté nedaleko prodejny našli zaparkované vozidlo, kterým chtěl pachatel odcizené zboží odvézt. Poškozením zařízení prodejny muž způsobil škodu nejméně za tři tisíce korun.
Případ si následně převzali kriminalisté pelhřimovského územního odboru. Ti během dalšího prověřování zjistili, že muž se měl dopustit i dalšího vloupání do prodejny na Pelhřimovsku, tentokrát v obci Jiřice. V úterý 3. března kolem třetí hodiny v noci vypáčil dveře prodejny potravin a odcizil cigarety a alkohol. Celkem způsobil škodu přes 26 tisíc korun.
Zadržený muž byl navíc za majetkovou trestnou činnost v minulosti několikrát odsouzen. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Obviněný je trestně stíhán na svobodě, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. března 2015

vytisknout  e-mailem