Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zajistili čtyři cizince

KRAJ VYSOČINA: Muži byli na území České republiky nelegálně 

Policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zajistili čtyři cizince z Iráku, kteří byli na území České republiky nelegálně. Cizinci cestovali po dálnici ve vozidle taxislužby. Policisté muže zajistili a zahájili s nimi správní řízení o povinnosti opustit území České republiky.
 
V úterý 28. července kontrolovala hlídka cizinecké policie po deváté hodině večer na dálnici D1 ve směru na Prahu na odpočívce na kilometru 89 rakouské vozidlo taxislužby. „V automobilu Toyota Prius byli kromě řidiče ještě čtyři spolujedoucí, cizinci, kteří u sebe neměli doklad totožnosti,“ řekl kpt. Mgr. Oldřich Chaloupka, vrchní komisař odboru cizinecké policie. Devětatřicetiletého řidiče, muže rakouské státní příslušnosti, a vozidlo policisté zkontrolovali. Cizinci cestovali z Vídně ve směru na Německo.
Spolujedoucí z vozidla policisté zajistili a převezli je do Jihlavy na odbor cizinecké policie. Čtyři muži irácké státní příslušnosti ve věku mezi třiadvaceti a sedmadvaceti lety byli umístěni do policejních cel. Policisté v současné době provádějí šetření a zjišťují veškeré okolnosti pohybu zajištěných cizinců na území České republiky.
 
„Provádíme úkony správního řízení o povinnosti cizinců opustit území České republiky,“ dodal komisař Oldřich Chaloupka s tím, že následně policisté všechny zajištěné muže eskortují do záchytného zařízení pro cizince.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. července 2015

vytisknout  e-mailem