Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zajistili čtyři opilé muže

JIHLAVSKO: Jeden se pořezal, druhý muž rozbil výlohu, další ležel na zemi ve sněhové závěji 

V sobotu 23. února byli policisté před pátou hodinou ráno požádání o asistenci zdravotnické záchranné službě, kdy zdravotníci ošetřovali v domě v Jihlavě agresivního muže. Muž, který byl pod vlivem alkoholu a pořezaný na ruce, zdravotníky napadal. Na místo vyjela ihned policejní hlídka. Zdravotníci muže ošetřili, kdy zranění bylo pouze povrchové. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 1,6 promile alkoholu. Provedeným šetřením zjistili, že si zranění způsobil sám, když se před svými příbuznými začal v bytě řezat nožem na ruce. Šestadvacetiletý muž byl poté na základě rozhodnutí lékaře převezen na protialkoholní záchytnou stanici.
 
Opilého muže policisté zajistili také ve čtvrtek 21. února. Po desáté hodině večer ležel na kraji vozovky ve sněhové závěji na ulici Na Dolech v Jihlavě. Šedesátiletý muž byl v silně podnapilém stavu, kdy nebyl schopen samostatné chůze. Vzhledem k chladnému počasí byl ohrožen jeho život a zdraví, proto policisté muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,76 promile alkoholu. Opilého muže policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici.
Další opilý muž ve čtvrtek okolo šesté hodiny večer budil svým jednáním veřejné pohoršení na ulici Žižkova v Jihlavě. V podnapilém stavu na kolemjdoucí pokřikoval a strkal do nich. Policisté muže vyzývali, aby svého jednání zanechal, na což nereagoval. Pětadvacetiletého muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání dvou přestupků, a to proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití.
 
Dalšího opilého mladíka policisté nalezli ve čtvrtek 21. února před třetí hodinou v noci na Masarykově náměstí v Jihlavě. Muž ležel na zemi, nebyl schopen samostatné chůze a vzhledem k chladnému počasí ohrožoval svůj život a zdraví. Při dechové zkoušce policisté mladíkovi naměřili hodnotu 2,08 promile alkoholu. Osmnáctiletého muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté dále přijali v noci oznámení o poškození výlohy prodejny na ulici Palackého v Jihlavě. Provedeným šetřením a vyhodnocením záznamu z kamery poté zjistili, že skleněnou výplň výlohy prodejny rozbil ve středu před jedenáctou hodinou v noci právě opilý mladík. Škoda v současné době ještě nebyla vyčíslena, její stanovení bude podstatné pro právní kvalifikaci činu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. února 2013  

vytisknout  e-mailem