Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zajistili konopí za 2 miliony

ČESKÁ LÍPA - Na stopu je přivedl drogový dealer. 

     Ve středu zadrželi na Českolipsku  kriminalisté Územního odboru Česká Lípa ve spolupráci s detektivy Národní protidrogové centrály 29 letého muže s trvalým pobytem v okrese Česká Lípa, kterého následně obvinili  ze zločinu  nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jeho zatčení proběhlo poté, co mu prokázali, že 23 letému mladíkovi z Mladoboleslavska prodal 600 g konopí a co zhruba stejné množství této rostliny zajistili  v  osobním vozidle obviněného při běžné silniční kontrole. Zajištěné konopí bylo podrobeno laboratornímu zkoumání, které ukázalo, že obsahuje  zakázanou látku THC. Tato látka je hlavní účinnou složkou marihuany, která se z konopí vyrábí.

     Souběžně se zatčením 29 letého podezřelého provedli policisté celkem šest domovních prohlídek, a to jak u samotného zadrženého, tak na dalších pěti adresách v okrese Česká Lípa a Liberec. Při nich zajistili konopí v tržní hodnotě 2 000 000 korun. To bude nyní podrobeno expertíze na přítomnost látky THC. Její závěry poslouží v trestním řízení jako důkazní materiál. Poté, co budou výsledky laboratorního zkoumání známy, padnou v této kauze nejspíš další obvinění.

     Vzhledem k závažnosti celého případu policisté bezprostředně po obvinění 29 letého muže podali státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby, a to hned pro všechny tři vazební důvody, tedy proto , aby obviněný neovlivňoval další dosud nevyslechnuté osoby, aby ve své trestné činnosti nepokračoval,  a aby se trestnímu stíhání nevyhýbal.  Státní zástupce,  ale tento podnět policistů neakceptoval,  a proto bude obviněný dále stíhán na svobodě.

 

por. Bc. Ivana Baláková
8. 2. 2013

vytisknout  e-mailem