Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté zapojení do sítě ENLETS se na konci minulého týdne věnovali „zeleným“ tématům v rámci rozvoje bezpečnostních složek.

Čistá mobilita, energetický management budov a efektivita výstrojní služby policejních sborů jsou témata, která dva dny řešilo téměř čtyřicet policistů ze 13 zemí Evropy, kteří jsou zařazeni do pracovní skupiny ENLETS Green Policing Procurement. 

Hlavním cílem dvoudenního jednání bylo získání aktuálních informací o připravenosti a postupech zúčastněných států, které mohou být využity při tvorbě a naplňování strategie Policie ČR v projednávaných oblastech. Problematika čisté mobility, hospodárnosti a šetrnosti budov, a stejně tak hospodárného a efektivního přístupu k výstrojní problematice, jsou v souladu s novým směrem a vizí Evropské komise, tzv. Green Dealu.

Právě skupina ENLETS (European Law Enforcement Technology Servicies) pomáhá při rychlém prosazování nových bezpečnostních technologií, způsobů chování a řízení na úrovni jednotlivých členských států a to v různých oblastech policejní práce.

Klíčovou otázkou je alokace finančních prostředků, které nové technologie a technické vybavení vyžadují. Proto je nezbytné využívat zkušenosti všech bezpečnostních sborů, spolupracovat a vzájemně přebírat nejlepší praxi. Z tohoto důvodu se bude jednání skupiny nově konat s měsíční periodicitou v online porstředí a v příštím roce opět také osobně.

kpt. David Schön
18. září 2023

Odkazy do noveho okna

ENLETS Green Policing

ENLETS Green Policing 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem