Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zadrželi zdrogovaného řidiče v kradeném BMW

ČESKOLIPSKO - Třiačtyřicetiletý cizinec skončil v policejní cele. 

Včera před devátou hodinou ráno nás upozornil  jeden z řidičů prostřednictvím tísňové linky 158 na osobní vozidlo tovární značky BMW, jehož šofér svou jízdou v protisměru a kličkováním na úseku mezi Stráží pod Ralskem a Jablonným v Podještědí ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Vyslaná motorizovaná policejní hlídka ho objevila v Jablonném v Podještědí v ulici U Stadionu, kde mu zablokovala jízdní dráhu služebním vozidlem se zapnutým výstražným zařízením s nápisem STOP POLICIE. Tímto manévrem řidiče BMW donutila zastavit. Policisté mu okamžitě nařídili vypnout motor, čehož se zdráhal uposlechnout a sahal po řadicí páce. Proto na nic nečekali a přes otevřené okénko mu motor vypnuli stisknutím startovacího tlačítka na palubní desce. Díky jejich profesionálnímu zásahu tím jeho jízda definitivně skončila v Jablonném v Podještědí.

Další vyšetřování ukázalo, že luxusní vůz v hodnotě 800 000 korun, který 34letý cizinec řídil, někdo odcizil v Rakousku. Zadržený muž se policistům prokázal cizím občanským průkazem, který je v jeho domovské zemi veden jako ztracený doklad totožnosti. Poté, co ho s touto skutečností konfrontovali a spojili se s cizineckou policií, vyšla jeho pravá identita najevo. Není jistě bez zajímavosti, že byl pod vlivem drog, což prokázal na místě provedený orientační test. Policisté ho zadrželi a dnes obvinili ze zločinu podílnictví, za který mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel navíc podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Chce tak zabránit tomu, aby se na svobodě trestnímu stíhání vyhýbal.

Na objasňování případu nyní spolupracují policisté z Českolipska s kolegy z Rakouska, odkud drahé BMW zmizelo. To, zda bude cizinec vydán rakouským orgánům činným v trestním řízení,  se obě strany teprve dohodnou. Vyšetřování je zatím na samém počátku.

27. 6. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem