Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté zasahovali na ledu, šlo o život

Jindřichův Hradec - Muži, který chtěl ukončit svůj život pomohli společně s manželkou policisté. 

Jindřichohradečtí policisté mají za sebou dost náročné pondělní odpoledne. Krátce po obědě přijali od kolegů z linky 158 oznámení o muži na rybníku Vajgar, který se snad snaží úmyslně probořit led a v rybníce se utopit.  Když hlídka dorazila na místo, zjistila, že dost daleko od břehu je skutečně na ledu v části, kde led nebyl úplně zamrzlý, muž, který něco vykřikuje a ohrožuje postupem po ledu sám sebe.

Policisté se k muži přiblížili a zjistili, že navíc drží nůž a chce se jím zabít. Křičel, že bude mluvit jen s manželkou a policisté se nesmí přibližovat., jinak se podřeže. Hlídka se snažila muže zklidnit a kolegové mezitím zajistili přítomnost manželky rozčíleného muže.  Situace se vyhrocovala, muž se opakovaně řízl do ruky a policisté se snažili k muži opatrně přiblížit. Když muž uviděl manželku, odložil nůž na led. Manželka šla opatrně k muži a podařilo se jí odložený nůž sebrat. V tomto okamžiku zakročili policisté a muže znehybnili. Zjistili, že má pod bundou ještě další nože, nestačil je však použít.

Pro zranění, které si způsobil na ruce a břiše, byl předán zdravotníkům. Led naštěstí všechny tyto manévry vydržel. Karanténní opatření či práce z domova mnohdy zhoršují vztahy mezi blízkými osobami, je však lepší včas o problémech mluvit, než volit podobná zkratkovitá jednání a ohrožovat životy i dalších osob.  

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

16. února 2021

vytisknout  e-mailem