Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zasahovali proti agresivním psům

JIHLAVSKO: Psi zranili a ohrožovali svého majitele 

V sobotu v noci zasahovali policisté v Jihlavě na ulici, kde na sebe vzájemně útočili dva psi, kteří zranili a ohrožovali i svého majitele. Hlídka musela proti agresivním psům použít donucovací prostředky. Muž utrpěl zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici.
 
V sobotu 7. února přijali policisté po čtvrté hodině v noci na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že viděla z okna domu, jak na ulici napadl muže pes. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policisté zjistili, že u ležícího muže jsou dva psi, jednalo se o pitbulteriéra a psa rasy Cane Corso. Psi se pohybovali u zraněného muže, byli velmi agresivní, útočili vzájemně na sebe a ohrožovali i muže. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, další hlídky a okamžitě šli muži pomoci. Proti agresivním psům policisté použili slzotvorný prostředek a obušek, které byly ale neúčinné. Dále policisté použili varovný výstřel. Hlídce se podařilo ve spolupráci s mužem agresivní psy od sebe oddělit a poté si je převzala oprávněná osoba. Zraněnému jednatřicetiletému muži poskytli policisté pomoc a následně ho převezla zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Psi měli zranění, která si způsobili vzájemným útokem.
Policisté dále provedli šetření a zjistili, že majitel byl se svými psy na ulici, kde se psi začali mezi sebou vzájemně napadat. Majitel se je snažil od sebe oddělit, přitom ho psi poranili na ruce, dále se je snažil zalehnout, jeho pokusy zvířata od sebe odtrhnout byly ale neúspěšné a psi mu způsobili další zranění. Situaci vyřešili až přivolaní policisté.
Okolnosti události policisté dále šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
9. února 2015

vytisknout  e-mailem