Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zastavili několik řidičů pod vlivem drog

ROKYCANSKO – Provedené testy nejčastěji detekovaly marihuanu a pervitin. V jednom případě řidič zkombinoval drogu s alkoholem. 

     Policisté na Rokycansku v průběhu několika dní na konci července letošního roku kontrolovali několik řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek.
     Nejprve v obci Rokycany zastavili dopravní policisté 19letého řidiče vozidla Toyota Yaris. Ten měl pozitivní test na amfetamin a kokain. Při lékařském vyšetření byly zachyceny i stopy cannabinoidů.
     V obci Mýto zastavili dopravní policisté osobní vozidlo značky Alfa Romeo, které řídil 25letý muž. I on se při kontrole podrobil testu na omamné a psychotropní látky – tentokrát byla detekována marihuana.
     Přímo v Rokycanech zastavili dopravní policisté osobní vozidlo značky Ford Focus, které řídil 35letý muž. Ten měl při kontrole pozitivní test na alkohol, kdy přístroj naměřil hodnoty 0,98 a 0,16 promile alkoholu, test na drogy detekoval metamfetamin.
     Nakonec zastavili hrádečtí policisté v obci Hrádek osobní vozidlo značky Peugeot 206, které řídila 36letá žena. Ta se při kontrole podrobila testu na omamné a psychotropní látky, který detekoval cannabinoidy a amfetamin.
     Ve všech případech policisté řidičům zakázali další jízdu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
9. 8. 2019

vytisknout  e-mailem