Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zastavili pět řidičů, kteří neměli co dělat za volantem

RAKOVNICKO – Jeden řídil pod vlivem alkoholu a čtyři pod vlivem drog. 

Pervitin, marihuana a alkohol jsou návykové látky, které mohou za volantem způsobit velké problémy všem účastníkům silničního provozu. Bohužel jsou to návykové látky, které u řidičů policisté objevují nejčastěji.

Od pátku do neděle policisté zastavili pět řidičů, kteří se na cestu posilnili návykovými látkami, jeden řidič před jízdou požil piva a čtyři řidiči měli pozitivní testy na drogy.

Jedenasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Fiat byl hlídkou zastaven v pátek 3. března krátce po čtvrté hodině odpolední v obci Rynholec. Kromě předložení dokladů byl vyzván k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj naměřil pozitivní hodnotu přesahující 0,60 promile alkoholu v dechu, přičemž 71letý muž s výsledkem souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil dvě piva.

V sobotu policisté zastavili během pěti hodin tři řidiče, kteří byli ovlivněni drogou.

První takový řidič byl zastaven v Rakovníku v ulici Nádražní v devět hodin ráno. Ač měl třicetiletý muž dechovou zkoušku negativní, test na drogy už negativní nebyl. Test ukázal látky Amfetamin/Metamfetamin. Na výzvu se poté podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Další pozitivní test na Amfetamin/Metamfetamin měl 22letý řidič Škody Fabia, který byl hlídkou zastaven v pravé poledne v Rakovníku v ulici Lišanská. Ač byl řádně policisty poučen, lékařské vyšetření s odběry odmítl.
Ve 14 hodin bylo zastaveno policisty osobní vozidlo Škoda Felicia v obci Zbečno, jež řídil 24letý muž. U řidiče byla provedená dechová zkouška, která byla negativní, a poté byl vyzván k podrobení se testu na drogy. Ten už nebyl negativní a prokázal u řidiče pozitivní látku Canabis. Čtyřiadvacetiletý muž doznal, že před pár dny vykouřil cigaretu marihuany.

Neděle se také neobešla bez řidiče pod vlivem nějaké drogy. Před 17. hodinou 5. března zastavili roztočtí policisté vozidlo Opel, které řídil 29letý muž. Předložené doklady měl v pořádku, dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu také, ale test na drogy už bez problému nebyl. Tester na jiné návykové látky odhalil u řidiče pozitivní výsledek na látky Amfetamin/Metamfetamin a Canabis.

Všem řidičům byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
6. března 2017

vytisknout  e-mailem