Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté zastavili podařenou dvojici

HODONÍNSKO: Řidička byla zdrogovaná a její spolujezdec vezl věci k výrobě drog. 

Dopravním policistům se v úterý odpoledne opět podařilo na známém místě v Hodoníně odhalit dalšího zdrogovaného řidiče. Nejednalo se však o muže, ale o pětadvacetiletou ženu, která řídila osobní vozidlo se slovenskou poznávací značkou. Test na návykové látky, kterému se podrobila, ukázal, že v jejím těle koluje amfetamin. Policisté ji vyzvali k lékařskému vyšetření a odběru krve. Tomu se však mladá žena bezdůvodně odmítla podrobit.

Při bližším ohledání vozidla, které řídila, pak policisté nalezli chemikálie a pomůcky určené k nedovolené výrobě pervitinu, jejichž držení je v rozporu se zákonem. S těmi měl souvislost čtyřiačtyřicetiletý spolujezdec, který v autě rovněž cestoval. Policisté tohoto muže zadrželi a eskortovali do policejní cely. Při dalším prověřování zjistili, že tato dvojice byla prekurzory na výrobu pervitinu nakoupit ve specializované prodejně a vezli si je do místa svého bydliště.

Zatímco řidička je podezřelá z přestupku, kdy jí hrozí pokuta až 50tisíc korun a dvouletý zákaz řízení, tak její spolujezdec je podezřelý z trestného činu. Za držení předmětů k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky by mohl být odsouzen až na pět let odnětí svobody.


 nprap. Bc. Petr Zámečník, 10. 4. 2013

vytisknout  e-mailem