Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zjistili, kdo okradl seniora

Bruntál- pachatelé již jsou obviněni 

Krádeže na seniorech, které si pachatelé vybírají proto, že jsou staří lidé velmi důvěřiví, se obtížně objasňují, jelikož tuto trestnou činnost většinou jezdí páchat po celém kraji či republice.
Pořádkoví policisté ve spolupráci s kriminalisty intenzivním šetřením objasnili okradení seniora v Holčovicích. Zjistili informace, které vedly až k pachatelům. Následně nám velmi napomohlo, že poškozený určil oba pachatele při poznávacím řízení.
V těchto dnech policejní komisař sdělil obvinění dvěma mužům ve věku 32 a 35 let z Ostravy z přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Je jim kladeno za vinu, že dne 29. 3. 2014 v Holčovicích oslovili 71letého muže s tím, že sbírají železný šrot. Na negativní odpověď poškozeného reagovali tak, že požádali o láhev s vodou. Doprovodili seniora do bytu, kdy jeden z nich měl vstoupit s poškozeným do kuchyně a odlákal jeho pozornost a výhled do obývacího pokoje a druhý měl odcizit z obývací stěny obálku s hotovostí ve výši necelých 7 tisíc korun. Pak už ani nečekali na láhev s vodou a z bytu odešli a odjeli vozidlem pryč. Mužům nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let. Oba obvinění se již v minulosti dopustili obdobné trestné činnosti na seniorovi, za kterou jsou nyní ve výkonu trestu.
 
komisař por. Bc. Tušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
10. 7. 2014
 

vytisknout  e-mailem