Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zloděje dopadli hned po činu

MOST - Kradli izolaci; Vloupal se do stánku, skončil na policii + další info 

 Ihned po činu dopadli policisté hlídkové služby dva zloděje. Muži se vydali pod rouškou tmy krást ze stavby v Mostě fasádní polystyren. Lup se jim podařilo odnosit do sklepa matky jednoho z nich. Hlídka, která na místo vyjela na základě oznámení náhodného svědka, pachatele lapila právě v okamžiku, kdy vycházeli ze sklepa. V tu chvíli už tam bylo vyskládáno dvacet kusů izolace. Dopadení zlodějíčci s hlídkou putovali na policii. Jeden z nich, 24letý Mostečan, byl navíc osobou v celostátním pátrání. Krom toho byl v posledních třech letech za obdobný delikt již odsouzen. To mu také zajistilo sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Druhý lapka, o dva roky mladší Mostečan, je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 1.200 korun. Policie na případu nadále pracuje.


 

Vloupal se do stánku, skončil na policii

Policisté již znají jméno pachatele, který se koncem července vloupal do prodejního stánku v Mostě. Podle nich se jedná o 28letého Mostečana. Zloděj si tehdy odnesl finanční hotovost a cigarety. Poškozený si majetek vyčíslil na 30 tisíc korun. Mladý Mostečan se na šikmé ploše neocitl poprvé, v uplynulých třech letech nad ním soud kvůli majetkové trestné činnosti vynesl verdikt. V pondělí lapka odcházel z policejní služebny se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádež. Skutek je šetřen mosteckým obvodním oddělením ve zkráceném přípravném řízení.


 

Známému ukradl batoh, údajně si vyřizoval staré účty

Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež na osobě si v těchto dnech od policistů převzal 43letý Mostečan. Důvodem k tomu byla událost, ke které došlo koncem června u zastávky MHD v Mostě. Muž svému známému po předchozí slovní roztržce strhl z ramene batoh a odmítl mu ho dát. Když chtěl poškozený zpět svůj majetek, utržil jenom kopanec do břicha. Potom Mostečan i s ukradeným zavazadlem odjel autobusem. Údajně si tím chtěl vyřídit staré účty. Hodnota batohu s věcmi byla vyčíslena na 5.600 korun. Pachateli nyní hrozí až dvouleté vězení.


 

Vykutálené zlodějky okradly seniorku

S vykutálenými zlodějkami se v těchto dnech setkala seniorka z Mostu. Tu na ulici oslovila dvojice neznámých žen. Mostečanka se s nimi chvilku bavila a potom šla domů. Až tam zjistila, že má proříznutou látkovou tašku a z ní zmizelo pouzdro s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Poškozená přišla o věci za 5.700 korun. Policisté nyní zjišťují, kdo má přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku na svědomí.


 

V noci z auta zmizelo nářadí

Ke vloupání do auta značky Felicie došlo během noci ve Vinohradské ulici v Litvínově. Kdosi neznámý si ze zavazadlového prostoru odnesl nářadí za 5.500 korun. Poničením vozu se škoda navýšila o pětistovku. Litvínovské obvodní oddělení případ šetří jako přečin krádež vloupáním. Po pachateli policisté pátrají.


 

Zloděje v domě vyrušil majitel

Vloupání do domu v Litvínově šetří místní policisté. K činu se pachatel odhodlal v noci. Majitele vzbudily podivné zvuky a zloděje tak z krádeže vyrušil. Ten však stihl utéct. Poškozený díky nezvanému návštěvníkovi postrádá věci za 1.500 korun v podobě napodobeniny střelné zbraně a kordu. Pachateli hrozí postih za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Octavii půjčil, neuvědomil si to a nahlásil krádež

Na policii v Litvínově byla oznámena krádež vozidla značky Octavia v hodnotě čtvrt milionu korun. Policisté po autě vyhlásili celostátní pátrání. To však bylo o několik hodin později odvoláváno. Majitel vozu a zároveň oznamovatel celé události si totiž neuvědomil, že Octavii půjčil své přítelkyni. Ta s ní odjela k rodičům, kde zůstala přes noc. Litvínovští policisté nyní celou věc odložili.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 9. srpna 2011


 


 


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem