Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté znají jméno muže, který loupil v čertovské masce

LIBERECKO - Kriminalisté objasnili loupež na benzince v Hrádku. 

Kriminalisté už znají jméno lupiče, který 1. března krátce před 21. hodinou přepadl na benzinové čerpací stanici Pap Oil v Hrádku nad Nisou obsluhu. Osmapadesátiletou zaměstnankyni benzinky tehdy s nožem v ruce a s čertovskou maskou na hlavě vyzval k tomu, aby mu vydala peníze z kasy. Nakonec si je vzal sám. Jeho zisk byl ale skutečně tristní, protože v ní našel jen tři pětieurové bankovky. Lupem nicméně nepohrdl a 15 euro si s sebou z benzinky odnesl. Ženě, která mu po celou dobu přepadení nijak neodporovala, naštěstí neublížil.

I když si odtud odnesl nízkou hotovost, policisté brali jeho jednání velmi vážně. Bylo zřejmé, že se na přepadení připravil.  Obstaral si  masku a ozbrojil se nožem, který nakonec v Hrádku použil k tomu, aby zaměstnankyni benzinky zastrašil. To, že svůj čin zopakuje jindy a na jiném místě, se  vyloučit nedalo,  a proto policisté věnovali vyšetřování případu maximální pozornost. Medializace fotografií lupiče v čertovské masce vyšetřování nikam neposunula. K pachateli je jen přiblížila důkladná práce kriminalistických techniků na místě činu a pak skládání jednotlivých poznatků vyšetřování jako střípek ke střípku do ucelenějších souvislostí.

Jejich trpělivá práce je nakonec přivedla na stopu  vedoucí k 32letému muži z Liberecka, který se jim posléze ke spáchání loupeže pod tíhou důkazů přiznal. Vzhledem k tomu, že po svém zadržení začal s policisty spolupracovat, neshledali důvody k tomu, aby  podali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Na konečný verdikt soudu o svém trestu si tedy počká na svobodě. Usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže si převzal včera. Hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

 

7. 6. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem