Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté znají pachatele vloupaček

MOST - Mladí muži vlezli do několika aut; Lup našel policejní pes + další 


Za slušný úlovek se dá považovat dopadení dvou pachatelů krádeží věcí z aut. Jednoho z nich krátce po činu zadrželi policisté hlídkové služby. Podle kriminalistů mají mladí muži ve věku 23 a 21 let na svědomí dvě společné „vloupačky“. Těch se měli dopustit tento měsíc. Na ulici SNP ze Seatu odcizili autorádio a tašku s nářadím – v hodnotě 4.500 korun. O dva dny později jsou spojováni s návštěvou ve Favoritu zaparkovaném v ulici Průjezdná. Tam našli sluneční brýle a nějaké drobné mince. Každého z nich však policisté viní ještě z dalších skutků. Starší z povedené dvojice si koncem května na ulici SNP vyhlédl vozidlo Škoda Felicie. Díky klíčkům v přihrádce si na nějakou dobu auto přisvojil. To potom odstavil na jiném místě v Mostě. Nezapomněl si však odnést dětskou autosedačku a nářadí – v částce 5.500 korun. V polovině června řádil ve Favoritu. Z auta odstaveného ve Vinohradské ulici díky němu zmizela vrtačka, prodlužovací kabel a klíč k nádrži. Škoda byla vyčíslena na 4.200 korun. Mladší Mostečan je na tom podobně. V polovině července se v ulici Ve Dvoře vloupal do Corsy. Majitel po jeho návštěvě postrádal autorádio v hodnotě tisíc korun. Z tohoto týdne má na svědomí dvě auta, jedno z nich se mu stalo osudným. V ulici Antonína Dvořáka prohrabal vozidlo Land Rover. Našel tam troje sluneční brýle. V tom už ale přijížděli přivolaní policisté. Pachatel se dal na útěk. Strážci zákona ho lapili v nedalekém parku. K další krádeži policisty dovedly věci, které měl lapka u sebe. Chvíli předtím totiž navštívil ve vedlejší ulici ještě jedno auto, Favorita. Poškozený si svoji Gola sadu v hodnotě tisíc korun bezpečně poznal. Navíc se zjistilo, že oba z povedené dvojice se již v minulosti dostali do střetu se zákonem. Mladíky policejní komisař obvinil ze spáchání přečinu krádež vloupáním. Stíháni jsou na svobodě.

Lup našel policejní pes
Z přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody obvinil policejní komisař 23letého Litvínovana. Ten má na svědomí téměř stopadesátitisícovou škodu na cizím majetku. Mladý muž vnikl pod rouškou tmy na pozemek v Litvínově. Když jím procházel, spadl do přikrytého bazénu. Rozhodl se, že ho ukradne. Začal z něj tedy vypouštět vodu. Mezi tím si odskočil do zahradní boudy. Věcí tady byla spousta – křovinořez, různé nářadí, elektrokabely, spacáky, zahradní kolečko a pivo. Jeden nápoj hned otevřel a vypil. U kolny si všiml dvou stanů. I ty ho zaujaly. Lapka začal jednat. Nejprve na ukradené kolečko naložil již vypuštěný bazén a odvezl ho do nedalekého lesa. Postupně tam doputovaly všechny odcizené věci. Muži to zřejmě bylo málo, tak ještě vlezl do rozestavěného domu. Tam byly kabely elektroinstalace. Pachatel je nařezal a rozhodl se, že je „vypálí“. K jejich odvezení na ohniště pozemku mu opět posloužilo kolečko. Na rozdělání ohně však dojel. Značný dým neunikl pozornosti strážníků. Při spatření policejního auta vzal lapka nohy na ramena a snažil se zmizet. To se mu nepovedlo. U sebe však měl pouze batoh, ukradené věci nikde. Přivolaní policisté tedy na stopu nasadili psa. Ten je dovedl až k lupu. Částka na odcizení se vyšplhala na téměř 90 tisíc, zbytek čítá poškození - včetně zničených kabelů. Obviněný je stíhán na svobodě.

Policisté obcházejí horské chaty
Na horskou oblast se více zaměřili policisté. Zejména ve večerních a nočních hodinách průběžně kontrolují rekreační objekty a jejich okolí. Jedná se o preventivní opatření, které má eliminovat majetkovou trestnou činnost v horské oblasti. Policisté monitorují podezřelý pohyb. Součástí akce jsou také kontroly, zda se již do objektů někdo nevloupal.

Na Milce si nesmlsla
Milovnicí čokolády je zřejmě 32letá Mostečka. Žena se vydala do marketu a laskominu si nandala do své kabelky. Ani se nezdráhala, brala ve velkém. V tašce skončilo téměř 40 kousků. Její jednání však nezůstalo bez povšimnutí. V odejití z prodejny jí zabránil pracovník ostrahy. Žena nakonec skončila v rukou přivolaných policistů. Již má i sdělené podezření ze spáchání přečinu krádeže. K tomu jí přispěla kriminální minulost. Zboží v hodnotě 870 korun bylo vráceno na prodejnu. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení policejní oddělení Most Zahradní.

Chodí po obchodech a krade
Pět krádeží spáchaných jedním pachatelem šetří policisté. Lapka vyrážel do mosteckých prodejen a vybíral si zboží. K placení se ale neměl. V první půli června si chtěl přilepšit třemi šampony. Nezdařilo se. Úkryt zboží v rukávu mikiny byl prozrazen. Do oděvu si v jiné prodejně koncem června schoval zubní pasty a kartáčky. Opět bez úspěchu. Zkusil to jinde. Přesedlal na hydratační krém. V mikině skončily tři Nivey. I zde byl dopaden. V první půlce července v prodejně zkonzumoval dvě čokoládové tyčinky Koko, obaly od nich odhodil. Asi měl ještě hlad, tak si otevřel brambůrky. Z nich snědl asi polovinu, zbytek nechal ležet v obchodě a chtěl odejít. Při jídle byl sledován pracovníkem ostrahy. Návštěva na policejní služebně ho neminula ani tentokrát. V polovině měsíce chtěl ukrást webkameru. Ani připravená lest mu nevyšla. V oddělení textilu si vybral košili, se kterou zamířil do zkušební kabinky. Tam se však věnoval zcizenému zboží. Odstranil obal a všechny prvky a myslel si, že má vyhráno.  I nyní ke své smůle skončil v rukou policistů. Celková škoda, kterou v obchodech napáchal, byla vyčíslena na téměř 1.800 korun. Policisté zjistili, že v majetkových deliktech není 19letý mladík z Chomutovska žádným nováčkem. V uplynulých třech letech byl kvůli nim odsouzen. Nyní má na triku sdělená podezření ze spáchání přečinů krádeže. Jeden ze skutků již byl ukončen předáním státnímu zástupci.

Auto stálo na cihlách
Nemilé překvapení připravil neznámý poberta ženě z Mostu. Ta po příchodu ke svému vozu zjistila, že mu chybí kola. Auto stálo na cihlách. „Zutím“ Octavie pachatel způsobil patnáctitisícovou škodu. Událost je v šetření mosteckého obvodního oddělení.

Kola zmizela
Krádež v kočárkárně v ulici Zdeňka Fibicha šetří mostečtí policisté. Díky neznámému zloději tam zmizela čtyři jízdní kola. Poškození si škodu předběžně vyčíslili na devět tisíc korun. Po pachateli přečinu krádeže vloupáním policisté pátrají.

Zloděj ukradl klíče, pak se dostal do komory
Policisté byli přivoláni k odcizení věcí z komory v Mostě. Z té zmizel majetek za více než 22 tisíc korun. Zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruku – jízdní kolo, lyže, prášek na praní a dětské pleny. Dveře komory však byly neporušeny. Pachatel se tam totiž dostal pomocí ukradených klíčů. Těch se předtím zmocnil z dětského kočárku odloženého na několik málo minut pod schodištěm v domě. Policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody. 

Syn nechodil do školy, otec má problémy
Kvůli 66 neomluveným hodinám ve škole má problémy se zákonem 36letý muž z Litvínovska. Vzdělávat se ovšem nechtělo jeho nezletilému synovi. Otec, jehož povinností je dohlížet na povinnou docházku svého dítka do školy, si od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. Případ je veden na policii v Lomu.

Před krádeží vybral z bankomatu
Neznámý lapka okradl jednoho muže z Mostecka. Stalo se to při nákupu v Intersparu. Poškozený ještě před vstupem do marketu vybral z bankomatu určitou finanční hotovost. Pachatel si přilepšil peněženkou, která byla v příruční tašce zavěšené přes rameno. Škoda byla předběžně odhadnuta na 6.200 korun. Kromě peněženky okradený muž přišel o doklady, platební kartu a finanční hotovost. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Místo po motorce zůstalo prázdné
O motocykl za 15 tisíc korun přišel mladý Mostečan. Neznámý zloděj mu připravil nemilé překvapení. Když ráno přišel na parkoviště, kde předchozí večer odstavil své vozidlo, zjistil, že místo je prázdné. Po motocyklu i pachateli krádeže pátrají mostečtí policisté.

Utekl i s prstenem
Lest při krádeži použil zatím neznámý poberta. Po příchodu do prodejny chtěl koupit zlatý prsten. Vybral si dva z nabízených a jeden z nich začal zkoušet. Náhle se rozběhl ven. I přes rychlý zásah majitelky stihl se šperkem za 1.300 korun zmizet. Policisté případ šetří jako přečin krádež na osobě. Pachateli hrozí až dvouletý trest.

Potřeboval materiál na stavbu?
Stavební materiál v nemalé hodnotě zmizel ze sklepních prostor v ulici Vrbenského. Uložili ho tam pracovníci firmy, která na domě provádí určité úpravy. Škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na 74 tisíc korun. Poškozením dveří jako následek vloupání se navýšila o dalších dvacet tisíc. Věc je mosteckými policisty šetřena jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

Alena Bartošová

Most, 30. července 2010

 


 

vytisknout  e-mailem