Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zvýšili kontroly na začátku letních prázdnin

KOLÍNSKO – Léto je tady a s ním přichází i zvýšený provoz na silnicích. Aby bylo cestování co nejbezpečnější, pokračují dopravně bezpečnostní akce, které mají za cíl zvýšit bezpečnost na silnicích. Odstrašujícím případem byl řidič, který se dopustil hned tří přestupků najednou. 

Na začátku letních prázdnin mohli řidiči na silnicích zaznamenat zvýšený počet policistů. Posílený výkon služby se projevil zejména v kontrolách rychlosti a dalších dopravně bezpečnostních opatřeních, která měla za cíl zajistit bezpečnější cestování pro všechny účastníky silničního provozu.

Ve čtvrtek 4. července se kolínští dopravní policisté zaměřili především na monitorování dodržování povolené rychlosti. Právě nepřiměřená rychlost je častým důvodem dopravních nehod s fatálními následky.

Další dopravně bezpečnostní akce probíhaly také v neděli 7. července a v pondělí 8. července. Policisté během těchto tří dnů zkontrolovali téměř šest desítek vozidel a stejný počet řidičů. Výsledkem těchto kontrol bylo udělení 31 pokut (tzv. příkaz na místě) v celkové výši 53 500 Kč. Další tři přestupky byly oznámeny správnímu orgánu k projednání.

Jedním z policií řešených případů byla i kontrola řidiče, který na 31,5 kilometru na pozemní komunikaci číslo I/12 ve směru na Kolín porušil hned tři přestupky najednou. Řidič se "řítil" rychlostí 117 km/h, přestože nebyl držitelem patřičného řidičského oprávnění. Situaci ještě zhoršil pozitivní výsledek orientačního testu na přítomnost návykových látek – amfetaminu a metamfetaminu. Řidič se následně bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření vč. odběru krve, které by přítomnost návykových látek eventuálně vyvrátilo.

Rádi vám prozradíme, kde se na Kolínsku aktuálně nachází policejní hlídky s radarem. Bezpečnost na silnicích je pro nás prioritou.

Dopravní akce budou pokračovat i v dalších dnech. Buďte na silnicích opatrní a dodržujte všechna pravidla, aby vaše prázdninové cestování bylo co nejbezpečnější.

prap. Mgr. Iva Nasadošová
preventista PČR ÚO Kolín
9. července 2024

vytisknout  e-mailem