Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistky opět mezi seniory

KLADENSKO – Beseda se setkala s velice kladným ohlasem. 

Policistky oddělení tisku a prevence navštívily včera 25. ledna 2017 další klub seniorů. V odpoledních hodinách proběhla beseda v Hotelu Kladno, kde se pravidelně setkávají důchodci jedné z místních organizací.

Tentokrát se zde sešlo přes sto seniorů, aby si vyslechli čtení z knihy Černá kronika, aneb ze soudních síní, která zábavou formou přibližuje trestné činy, které se nejčastěji páchají na seniorech.

Dále policistky seznámily všechny přítomné s aktuální trestnou činností na Kladensku a varovaly je před nástrahami, které na ně číhají v běžném životě. Vzhledem k tomu, že vyhláška města zakazuje podomní prodej, informovaly posluchače o tom, že mají hlásit tuto činnost neprodleně policistům, či strážníkům. Dále byli všichni senioři varováni před akcemi typu „šmejdi“ a v neposlední řadě byli důchodci upozorněni na kapesní krádeže, které Policie ČR řeší převážně v obchodních centrech, kdy bez dozoru ponechané kabelky jsou velkým lákadlem pro zloděje. Také vybírání finanční hotovosti v bankomatech a uložení PIN kódu společně s platební kartou představuje vážný problém. Další tématem bylo půjčování finanční hotovosti příbuzným, či braní si půjček, které mnohdy uvrhne seniory do dluhových pastí.

Požádali jsme seniory, aby pomáhali řešit běžnou kriminalitu ve městě tak, aby si všímali svého okolí a kontaktovali policii v případě, že se v jejich sousedství objeví neznámý podezřelý člověk, či podezřelé vozidlo a neváhali informovat Policii ČR i v případě jiné protiprávní činnosti.

Beseda se setkala s velmi kladným ohlasem. Senioři živě diskutovali s přednášejícími policistkami, které ochotně zodpovídaly všechny dotazy.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
26. ledna 2017

vytisknout  e-mailem