Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policistou 24 hodin denně

Díky všímavému policistovi se podařilo zadržet dva pachatele, kteří měli na svědomí vloupání do šesti zahradních chatek. 

Policista nemusí být ve střehu pouze ve službě, ale i doma v soukromí. V sobotu 21. března po obědě šli v Písečné kolem domu jednoho jesenického policisty dva neznámí muži. Na vozíku si vezli nějaké věci a přes rameno nesli žlutý křovinořez. Policistovi to ale nedalo, protože věděl, že v okolí byly vykradeny některé zahradní chatky. Začal oba sledovat a po cestě zavolal na pomoc kolegy ve službě. Během chvilky odbočili podezřelí muži ke staršímu domu, který obešli zezadu, a vešli dovnitř. Soused policistovi na 100% potvrdil, že ani jeden z nich v domě nebydlí a dům používá jedna žena z Prahy jako chatu. V té chvíli na místo přijela policejní hlídka. Poté, co obešli dům a zkontrolovali ho, zjistili, že zadní vchod je vypáčený. Vyzvali podezřelé, aby vyšli ven, ale ti se raději v domě zabarikádovali. Po chvíli se policistům podařilo, i když silou, oba muže dostat ven a zadržet je. Z odpůrců se vyklubali dva staří známí - 18letý mladík ze Žďáru nad Sázavou a o deset let starší kumpán z Vlčic, kteří již měli několikrát co do činění se zákonem. Při prohlídce domu bylo zjištěno, že zde pachatelé přečkávali špatné počasí, zdevastovali, co mohli, a uschovávali svoji kořist z vykradených chatek v okolí.
Ještě než oba pachatelé putovali do vazební věznice, bylo jim sděleno obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci, kterých se dopustili vloupáním do čtyřech chatek. Mladší z výtečníků si ještě vyslechl obvinění z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněného užívání cizí věci díky jednomu odcizenému osobnímu vozidlu. O týden později bylo do vazební věznice oběma doručeno ještě rozšíření obvinění o další dva skutky vloupání do domu a zahradní chatky. Jejich řádění bylo vyčísleno na více než 66.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem