Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policistou na zkoušku

KARLOVARSKÝ KRAJ – Akce se zúčastnilo třináct zájemců. 

V pátek 7. října proběhla v budově Krajského ředitelství Karlovarského kraje akce, v letošním roce již druhá, s názvem Policistou na zkoušku. Zájemci z řad veřejnosti, si tak mohli v budově Krajského ředitelství v Karlových Varech nanečisto vyzkoušet fyzické testy. Ty se odehrávaly přesně v takovém formátu, v jakém je absolvují zájemci při přijímacím řízení do služebního poměru. Fyzické testy tedy obsahovaly všechny čtyři disciplíny, a to člunkový běh na 4x 10 metrů, kliky, celomotorický test a běh na jeden kilometr.

Hned jedenáct zájemců, z celkových třinácti, kteří si přišli fyzické testy nanečisto vyzkoušet, bylo úspěšných. Ti, kteří fyzické testy úspěšně splnili, dostali po vyhodnocení certifikát o absolvování, takže pokud se rozhodnou pokračovat v přijímacím řízení k policii, tak již nemusí fyzické testy absolvovat. Čekat je tedy bude už jen psychologické vyšetření a lékařská prohlídka.

„Práce u Policie České republiky je pro mě osobně velice zajímává, jelikož se nejedná o stereotypní zaměstnání. Dle mého názoru se fyzické testy dají po přípravě a tréninku zvládnout. Já osobně jsem rád, že jsem fyzické testy úspěšně zvládl a získal jsem tak certifikát, který mám platný na jeden rok. U policie mě také zaujala řada benefitů, které jsou pro mě velice zajímavé“ uvedl jeden ze třinácti zájemců, který na akci Policistou na zkoušku dorazil. 

Akce Policistou na zkoušku se samozřejmě bude opakovat. Znovu se uskuteční na jaře příštího roku. V případě, že nechcete propásnout žádnou naší akci, tak sledujte naše stránky www.policie.cz a samozřejmě také sociální sítě, zejména Facebook a Instagram
 
Proč se stát policistou?

Práce u Policie ČR je zajímavá a nabízí uplatnění v různých složkách. Pokud uvažujete o práci u policie, podívejte se na tyto webové stránky, kde se dozvíte vše o náboru, kontakty na personalisty, jaké jsou požadavky pro přijetí a co vše nabízíme.

Konkrétní informace pro uchazeče naleznete ZDE. Můžete si zde prohlédnout ukázkové video konkrétních cviků, které obsahují fyzické testy a také si pročíst bodování jednotlivých cviků.
 
Co novým policistům nabízíme?

Nově nastupujícím policistům nabízíme benefity, jako například 110 000 Kč náborový příspěvek, 6 týdnů dovolené, kratší délka základní doby služby (37,5 hod/týden), široké možnosti kariérního růstu a jistotu zvyšování služebního příjmu, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění, příspěvek na dovolenou ve výši 13 000 Kč, po patnácti letech služby má policista nárok na dvoutýdenní ozdravný pobyt a doživotní výsluhový příspěvek.

nprap. Jan Bílek
10.10.2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem