Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté stále hledají svědky silvestrovského incidentu

LIBERECKO - V případu silevstrovského incidentu - útoku nožem na 15letého mladíka v ulici Dr. M. Horákové padlo sice již obvinění, ale pro kriminalisty zůstává mnoho otázek stále ještě nezodpovězených. 

Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec stále prověřuje okolnosti incidentu, ke kterému došlo 1. ledna po 3. hodině nad ránem  v ulici Dr. Milady Horákové v Liberci. Při něm utrpěl 15 letý mladík bodnořeznou ránu v oblasti břicha. Jeho zranění si vyžádalo okamžitou hospitalizaci v nemocnici. V souvislosti s případem zadrželi kriminalisté 19letého Liberečana, proti kterému zahájili trestní stíhání ze spáchání zločinu ublížení na zdraví s následkem těžké újmy.

Případ je stále ve stadiu vyšetřování a vzhledem k tomu, že pro kriminalisty zůstává ještě stále spousta otázek nezodpovězených, pomohlo by jim, kdyby se na policii přihlásili svědci události. Kriminalisté operativním šetřením zjistili, že v době incidentu se v blízkém okolí na autobusové zastávce "Čechova" nacházely tři osoby, které pravděpodobně hovořily jak s poškozeným, tak i s pachatelem.

V současné době si kriminalisté vyžádali znalecké posudky z oboru psychiatrie, neboť oba účastníci incidentu byli v danou dobu značně pod vlivem alkoholu. Dále byl vyžádán znalecký posudek z oboru zdravotnictví, a to ke zranění napadeného mladíka.

Trestní stíhání útočníka probíhá na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

V tuto chvíli se obracíme na svědky události, aby se přihlásili na policii a pomohli tak kriminalistům s objasněním incidentu. Případní svědci mohou kontaktovat známou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
4. března 2014

 

vytisknout  e-mailem