Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policistům i justici již došla trpělivost

LIBERECKO - Opakovaně usedal za volant, ačkoliv za ním neměl co dělat. Nyní 37letého muže Okresní soud v Liberci odsoudil k 10 měsícům vězení a kromě toho přišel i o své vozidlo. 

Tak dlouho usedal za volant osobního vozidla, až policistům a justiici došla trpělivost. Sedmatřicetiletý muž pocházející z Českodubska se chronicky dopouštěl přečinu "Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání" a z trestů, které mu soud ukládal, si stále nic nedělal. Jen během měsíce února tohoto roku řídil ve třech případech vozidlo, ačkoliv měl Okresním soudem v Liberci vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do října roku 2016. Při poslední kontrole 17. února 2014 jej policisté na místě zadrželi a muž tak skončil v policejní cele. Vozidlo Renault 19, které daný den řídil krátce po osmé hodině večer ve Stráži nad Nisou v ulici Kateřinská, policisté zajistili a následně podali podnět k návrhu na propadnutí vydaného vozidla.

Následujícího dne policisté z Obvodního oddělení Liberec - Centrum sdělili v 48 hodinách ve zkráceném přípravném trestním řízení muži podezření ze spáchání přečinu "Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", za který jej mohl soud poslat až na tři roky do vězení . Soud následně rozhodl o udělení trestu odnětí svobody v trvání 10 měsíců. Zároveň soud akceptoval návrh na propadnutí vydaného vozidla a muž tak přišel i o své vozidlo.

Tento případ by mohl být ponaučením pro ostatní řidiče, kteří se rozhodnou v budoucnu chovat podobným způsobem, aby pak nebyli jednoho  dne velmi nemile překvapeni, že přijdou o svůj dopravní prostředek.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
6. března 2014

vytisknout  e-mailem