Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policistům nabídla pervitin

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dealerka nabídla pervitin přímo policistům v civilu.  

 

Přistihnout dealera přímo při prodeji drog většinou vyžaduje trpělivou důslednou policejní práci. Jsou ale situace, kdy se nestačí divit jak policisté, tak dealeři. K jedné z nich došlo ve čtvrtek 4. dubna v devět hodin dopoledne v Uherském Brodě.

Zlínští kriminalisté oblečení v civilním oděvu přijeli pracovně do Brodu, kde se chystali v jedné z ulic v centru nastoupit do zaparkovaného auta. Přijelo k nim osobní auto a jeho řidička pokývla na tuto dvojici mužů. Jeden z nich šel za řidičkou a zeptal se jí, co potřebuje? Mladá žena se ho přes stažené okýnko zeptala: „Chceš piko?“ Policista byl její otázkou překvapen, ale i s kolegou zareagovali jednoznačně: samozřejmě odpověděli, že pervitin nechtějí, ale pervitin je bude zajímat, stejně jako ženina totožnost. Policisté zajistili jak mladou ženu za volantem, tak jejího spolujezdce. A zavolali své kolegy z Brodu a Hradiště.

Na místo byl přivolán i policejní psovod se psem Cagem, který je vycvičený na vyhledávání drog. Při ohledání auta Cage našel pervitin, který se žena pokusila v autě schovat. Pes ovšem neoznačil pět „psaníček“, které měla žena u sebe a policisté je našli při osobní prohlídce. Policisté si nejdřív mysleli, že se Cage asi spletl. Když ale zajištěný bílý prášek testerem na drogy zkoumali, zjistili, že se opravdu nejedná o pervitin a Cage se nespletl. V nabídnutých psaníčkách připravených k prodeji nebyl pervitin a až chemická expertiza ukáže, o jakou látku se přesně jednalo. Není ovšem vyloučeno, že šlo pouze o imitaci, kterou chtěla žena zpeněžit. Při prohlídce auta policisté našli i věci, o nichž následně zjistili, že pocházejí z trestné činnosti spáchané na Slovensku a tyto poznatky předali svým slovenským kolegům.

Policisté testerem na drogy také zjistili, že zadržená řidička je pod vlivem amfetaminu, tedy látky obsažené v pervitinu, a proto s ní začali projednávat přestupek řízení pod vlivem omamné látky, za což ji čeká pokuta do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení. Závažnější byla samozřejmě její distribuce nabízené drogy. Kriminalisté po zajištění všech důkazů a výsleších sdělili osmadvacetileté ženě ze Slovenska obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jí hrozí trest až pětiletého vězení. Obviněná žena je již stíhána slovenskými policisty za jinou trestnou činnost týkající se drog i majetku.

Zadrženého spolujezdce nenechali uherskobrodští policisté odejít „s prázdnou“. Prokázali mu, že se v polovině března dopustil dvou krádeží v uherskobrodských obchodech, v nichž ukradl kosmetiku a DVD přehrávač. Pětatřicetiletému muži ze Slovenska sdělili podezření ze spáchání krádeže s trestem až dvouletého vězení.


 

8. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 auto s pervitinem Uhersky Brod

1 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

2 auto s pervitinem Uhersky Brod

2 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

3 auto s pervitinem Uhersky Brod

3 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

4 auto s pervitinem Uhersky Brod

4 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

5 auto s pervitinem Uhersky Brod

5 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

6 auto s pervitinem Uhersky Brod

6 auto s pervitinem Uhersky Brod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem