Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policistům se podařilo objasnit krádež

ŽĎÁRSKO: Zloději okradli muže v bezvědomí 

 

Žďárští policisté přijali 18. listopadu oznámení, že na ulici Neumannova ve Žďáru nad Sázavou je muž, který nevykazuje známky života. Po příjezdu na místo policistům přítomný lékař sdělil, že muž po marných pokusech o oživení zemřel. Jako pravděpodobnou příčinu smrti předběžně stanovil srdeční selhání a nařídil zdravotní pitvu.

 
Z šetření policistů na místě vyplynulo, že muž měl přijít na autobusovou zastávku na ulici Neumannova a přišel k lavičce, kde seděli dva muži. Přisedl si na lavičku, vedle sebe odložil igelitovou tašku s peněženkou a mobilním telefonem a mužům uvedl, že je mu špatně. Poprosil je, aby zavolali záchrannou službu a zkolaboval. Muži si nejdříve mysleli, že pán je opilý a využili jeho bezvědomí k tomu, aby mu odcizili peněženku a mobilní telefon. Poté jeden z mužů zavolal na tísňovou linku 155 a oba poškozenému poskytovali první pomoc podle pokynů operátorky tísňové linky až do příjezdu lékaře. Odcizení peněženky a mobilního telefonu policisté ve spolupráci s kriminalisty objasnili na základě prověřování celé věci, kdy zjistili, že výše uvedené věci měl mít poškozený v době úmrtí při sobě.

 
Čtyřiadvacetiletého a sedmadvacetiletého muže ze Žďárska policisté podezírají ze spáchání trestného činu krádeže. Odcizené věci se podařilo policistům zajistit kromě finanční hotovosti ve výši 300 korun, kterou již stačili pachatelé utratit. Starší z mužů byl již v minulosti za trestný čin krádeže odsouzen. Nyní mu hrozí až tříleté vězení. Mladší může být potrestán trestem odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor
21. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem