Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policistům se podařilo objasnit sérii krádeží

TACHOV – Muži, který není pro policisty nikým neznámým, sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže.  

     Na základě provedeného šetření se tachovským kriminalistům podařilo ustanovit pachatele několika trestných činů, které se staly v uplynulých dnech v Tachově. Z krádeží podezírají policisté 35letého muže z Tachova, který byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen a potrestán. V pondělí mu proto tachovští policisté sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. 
     Nejprve měl muž na přelomu srpna a září letošního roku vniknout do jednoho domu v Americké ulici, kde poškodil zrcadlo a odcizil hliníkový žebřík a kárku. Další den odcizil z bytu, kde byl na návštěvě u známých, tablet. Následující den z jedné tachovské herny odcizil volně odložený pivní sud s 50 litry piva. Po několika dnech v krádežích pokračoval a ze skladu jedné restaurace si odnesl dva prázdné pivní sudy o objemu 50 litrů a jeden o objemu 30 litrů. Poslední krádeže se dopustil 8. září, kdy v jedné prodejně odcizil kus loveckého salámu. Celková škoda, kterou uvedenými činy způsobil, přesáhla 17 000 korun.
     Včerejšího dne byl podezřelý odsouzen – o jeho vině rozhodl soud ve zrychleném přípravném řízení.
     Odsouzený muž není pro policisty nikým neznámým. Ve druhé polovině srpna letošního roku mu totiž sdělovali podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu výtržnictví, protože z jednoho obchodu odcizil zboží za více než tisíc korun. Při útěku z prodejny jej ale pronásledoval zaměstnanec bezpečnostní agentury, který muže před obchodem dostihl. Podezřelý ostrahu napadl a utekl.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
11. 9. 2013

vytisknout  e-mailem