Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policistům ujížděl ukradeným traktorem

Brno - venkov - neobvyklého překvapení se dočkali pocicisté při silniční kontrole nedaleko Brna 

Dne 24.11.2009 pět minut před druhou hodinou ranní, policisté inspektorátu cizinecké policie Brno u obce Měnín v okrese Brno - venkov prováděli silniční kontrolu. Pět set metrů před obcí Měnín pomocí rozsvíceného nápisu STOP na služebním vozidle zastavovali projíždějící traktor Zetor 7745, červené barvy s vyškovskou registrační značkou. Řidič traktoru na výzvu k zastavení však reagoval úplně jinak než policisté čekali, náhle změnil směr jízdy vpravo a snažil se vyjet do svahu a dále na přilehlé pole, kam by se policejní hlídka se služební Octavií rozhodně nedostala...
 
... v měkké půdě však traktor uvízl, kola mu prokluzovala a řidič i s traktorem zůstal v pasti, kterou si sám přichystal. Policisté vystoupili z vozidla, došli k traktoristovi, který se stále se zařazeným rychlostním stupněm a prokluzujícími koly pokoušel, byť neúspěšně, ujet.
 
Po opakované výzvě řidič nakonec uposlechl, vypnul motor vozidla a z uzamčeného traktoru vystoupil a v zápětí se přiznal, že traktor asi před půl hodinou odcizil z uzamčeného areálu zemědělského družstva ve Vážanech nad Litavou.
 
Šestatřicetiletý traktorista byl zadržen a je trestně stíhán pro trestné činy krádeže a neoprávněného užívání cizí věci. Případ byl předán věcně a místně příslušným kolegům z obvodního oddělení  Slavkov u Brna.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem