Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policistům začala Barum rally už ve středu

"Závodní jezdci jsou pro ostatní řidiče vzorem, proto by silniční zákon měli dodržovat na stodeset procent," říká před Barumkou vedoucí zlínského dopravního inspektorátu. 

Zlín – Už od středy 20. srpna začíná zlínským policistům práce s Barum Rally. Silnice v našem okrese budeme monitorovat zejména kvůli nebezpečným černým testovacím jízdám, se kterými jsme se v minulých letech občas setkali. Oficiálně povolené zkušební jízdy budou ve středu v místech sobotních erzet, tedy ve východní části zlínského okresu a částečně na Vsetínsku (Pindula, Zádveřice, Semetín, Troják). Ve čtvrtek budou jezdci zkoušet nedělní erzety, budou se tedy pohybovat v západní části Zlínska a na Kroměřížsku a Hradišťsku (Komárov, Kudlovice, Halenkovice).
Komplikace v dopravě nastanou především ve čtvrtek 21. srpna kolem 22. hodiny, kdy bude Policie ČR uzavírat centrum města Zlína kvůli testování tzv. supererzety, která se pojede o čtyřiadvacet hodin později. Od 22.30 – 01.30 hodin bude pro řidiče uzavřena ul. Gahurova, Vodní, Výletní, Benešovo a Tyršovo nábřeží. Silnice budou průjezdné pouze pro městskou hromadnou dopravu.
V pátek dopoledne se pojede Shakedown z Hvozdné na Slušovice. Silnice, kterých se to týká, budou uzavřeny od 7.00 – 13.30 hodin.
Start Barum Rally je naplánován na pátek na 17 hodin pod Velkým kinem. „Policisté zde budou asistovat u výjezdu z parkoviště, zejména kvůli velkému počtu aut i zvýšenému pohybu chodců,“ upozorňuje na možná rizika vedoucí dopravního inspektorátu ve Zlíně Václav Karkoška.
Největší potíže v dopravě lze očekávat v pátek 22. srpna večer, kdy se znovu uzavře střed Zlína. Přestože první závodník na trať vyjede až v 21 hodin, centrum města, autobusové nádraží i svitovský areál bude neprůjezdný už od 19.00 – 23.30 hodin. Tentokrát tudy nebude jezdit ani městská doprava, která bude využívat náhradní tratě.
Úkol příslušníků Policie ČR na Barum Rally je jasný. „Budeme dbát na to, aby naše cesty byly bezpečné a doprava plynulá. Žádáme proto řidiče, aby respektovali naše pokyny i pokyny pořadatelů. Musíme zajistit zejména průjezd pro zdravotníky a vůbec všechny složky integrovaného záchranného systému,“ upozorňuje zástupce vedoucího dopravního inspektorátu Luděk Ševčík.
„Mimo závodní tratě budeme přísní zejména na profesionální jezdce. Jsou vzorem pro ostatní řidiče, a proto by silniční zákon měli dodržovat na sto deset procent,“ vzkazuje závodníkům nadporučík Karkoška.
Na bezpečnost a plynulost silničního provozu na Zlínsku budou každý den dohlížet asi dvě stovky policistů. „Řady policistů zlínského dopravního inspektorátu a pořádkové policie posílí studenti střední policejní školy z Holešova a deset brněnských policistů na motorkách,“ prozradil zástupce vedoucího dopravního inspektorátu ve Zlíně Luděk Ševčík. 
Řidičům doporučujeme, aby neparkovali na odlehlých místech a v autech nenechávali věci, o které nechtějí přijít.

Uzavírky jednotlivých silnic v našem okrese od pátku 22. srpna do neděle 24. srpna najdete na http://www.barum.rally.cz/2008/pdf/uzaverky-rz.pdf.

vytisknout  e-mailem