Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisty neoklamal

LITOMĚŘICE – Vydával se za jinou osobu; Sebral kolo i s peněženkou … 

Za jinou osobu se vydával 31letý muž z Roudnice nad Labem, když byl ve čtvrtek v centru města kontrolován policejní hlídkou. Při řízení osobního vozidla se dopustil přestupku, a proto nejprve uváděl, že u sebe nemá doklady. Posléze se začal vydávat za jinou osobu, jejímž jménem podepsal i pokutu, která mu byla uložena. Policisty, ale neoklamal. Následnou kontrolou zjistili, jak se věci mají. Svým jednáním se dotyčný dopustil přečinu poškození cizích práv a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Sebral kolo i s peněženkou
Před nákupním centrem ve Štětí zmizelo ve středu ze stojanu na kola horské jízdní kolo. Zatímco majitel kola nakupoval, jeho nezajištěného dopravního prostředku se zmocnil neznámý lapka. Na rámu jízdního kola byla připevněna i kožená taštička s finanční hotovostí, osobními věcmi a osobními doklady poškozeného. Majitel kola vyčíslil škodu na více jak 8 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.
 

Zamykejte dveře!
Neznámý pachatel využil v tomto týdnu nepozornosti poškozené, která nechala otevřený svůj příbytek na Úštěcku a vzdálila se na zahrádku. Vnikl otevřenými dveřmi do bytu a odnesl si odtud šperky a další cennosti za 7 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli i odcizených věcech pátrají.
 

12. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem