Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisty zaměstnávají krádeže nafty

LOUNY - Palivo se krade z kamionů i z různých pracovních strojů... 

Policisté v uplynulých dnech vyjížděli k několika případům krádeží motorové nafty. Například v úterý ráno na stavbu jednoho objektu do žatecké Šafaříkovy ulice. Neznámý pachatel tam vnikl nezjištěným způsobem na zmíněný pozemek a z nádrží dvou odstavených traktorů postupně odcizil 50 a 70 litrů motorové nafty. Tím způsobil škodu za celkem 3 600 Kč. Další litry paliva odcizil nezjištěný pachatel na odstavném parkovišti u Chlumčan. U silnice R7, vedoucí z Loun na Prahu, si vyhlédl zaparkovaný kamion zn. DAF, překonal víčko palivové nádrže a poté odcizil cca 420 litrů motorové nafty v hodnotě 12 900 Kč. Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže.   

Opilý způsobil dopravní nehodu

V těchto dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 23letého mladíka z Loun, který v první polovině srpna letošního roku způsobil v lounské ulici Osvoboditelů dopravní nehodu. Tehdy jel brzy ráno uvedený řidič s osobním vozidlem zn. Škoda Octavia po hlavní komunikaci od autobusového nádraží a na křižovatce se světelným signalizačním zařízením začal odbočovat do Štefánikovy ulice. Přitom přehlédl proti sobě jedoucí motorové vozidlo stejné značky. Na křižovatce došlo ke střetu obou vozidel, naštěstí bez vážných zranění. U mladého řidiče, který nehodu způsobil, zjistili policisté provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu. Nejprve mu naměřili 1, 85 a poté 1, 51 promile alkoholu v dechu. Navíc tento mladík řídil vůz, který měl propadlou technickou kontrolu. Policisté jej stíhají pro trestný čin ohrožení návykové látky, vyšetřování probíhá na svobodě.

Rozbil výlohu a odcizil zboží

Prodejna železářství v Pražské ulici v Lounech se v minulých dnech stala předmětem zájmu dosud nezjištěného pachatele. Ten rozbil skleněnou výplň výlohy a z té následně odcizil dvoje teleskopické nůžky na stromy, několik kusů zahradních nůžek a cylindrickou vložku zámku i s klíčemi. Způsobená škoda byla odhadnuta na nejméně 5 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. října 2010

 

vytisknout  e-mailem