Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Polští občané kradeným vozidlem bourali ve Špindlerově Mlýně

TRUTNOVSKO - I v naší republice chtěli krást! 

V pátek 30. prosince 2016 krátce před devátou hodinou ranní policisté ve Špindlerově Mlýně zadrželi tři osoby, které havarovaly na komunikaci kradeným vozidlem Isuzu Tropper.

Místní policisté, kteří zde prováděli dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu si všimli za levotočivou zatáčkou vozidla s polskou poznávací značkou mimo komunikaci, ve stromu.

Špindlerův MlýnŠpindlerův Mlýn
Okolo vozidla se v tu dobu pohybovalo pět osob, které se pokoušely o jeho vyproštění. Po výzvě policistů k předložení dokladů se tři muži dali na útěk. Jednoho z nich dvoučlenná hlídka okamžitě zadržela, i přesto, že kladl odpor. Po dalších dvou policisté pátrali za pomocí přivolaných posil, však již neúspěšně. Nicméně jejich totožnost nám prozradil zbytek osádky kradeného vozu.

Lustrací zasahující policisté zjistili, že zúčastněné vozidlo bylo odcizeno krátce po půlnoci týž den v Polské republice. Nutno ještě zdůraznit, že šetřením muži zákona přišli na to, že „ povedená skupinka“ násilím po havárii vnikla do spodní stanice jednoho vleku nedaleko, odkud odcizili lano, kterým se snažili za pomocí kolem jedoucích vozidel havarovaný automobil vytáhnout. Zástupce poškozené firmy provozující vlek vyčíslil škodu přesahující 10 tisíc korun.

Z výpovědi zadrženého muže vyšlo najevo, že společně s dvěma muži na útěku odcizil v Kowarech Isuzu, poté vyzvedli dle dohody kamarádky a odjeli společně do České republiky za účelem krádeže dalšího terénního vozu. Prý se chtěli pouze povozit po horách a pak kradený vůz někde odstavit.

Dvaatřicetiletý muž dále policistům sdělil, že před krádeží v Polsku užil pervitin a že byl již za stejnou trestnou činnost v Polsku odsouzen. V roce 2011 dokonce přišel o řidičský průkaz, protože se „vybodoval“.

Zadržené dívky dle jeho slov s krádeží vozidla neměly nic společného.
Obě dívky a muže policisté v pátek večer propustili ze zadržení na svobodu. Jen pro jednu z nich si museli přijet rodiče, protože jí nebylo ještě ani osmnáct let.

Po celém zadokumentování a zkompletováním trutnovští kriminalisté spisový materiál postoupí k dalšímu opatření do Polské republiky.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
4. 1. 2017, 10:05

Odkazy do noveho okna

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn 

Detailní náhled

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem