Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomáhala a přitom okrádala

MOST - Postiženému uklízela a vybírala z konta; Vydával se za jiného, neznal však data z dokladu ..... 

 V restauraci, kam se vloupal, nic neukradl

Mostecká policie zahájila trestní stíhání 36letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu krádeže. Muž měl koncem ledna za užití násilí v nočních hodinách vniknout do objektu restaurace na sídlišti Liščí vrch. Poškodil zeď a poté vnikl dovnitř budovy. Z místa odešel, aniž by cokoliv odcizil. I tak poškozenému majiteli zanechal hmotnou škodu ve výši 4 000 korun. Policie muže stíhá na svobodě.


 

Za úsluhy postiženému si sama zaplatila

O dobrých mravech zřejmě nic neví 18letá dívka. Ta v Mostě chodila občas vypomáhat staršímu muži, který se špatně pohybuje. Uklízela mu i nakupovala. Jednou nechtěně vyslechla, jak muž někomu sděluje PIN a čtyřmístné číslo si zapamatovala. Když muž dostal poštou oznámení o věrnostním bonusu na kontě, neodolala a úvěrovou kartu chtěla vyzkoušet. Odcizila ji a následně vybrala několik tisíc korun. To učinila několikrát a celkem tak poškozeného připravila o částku ve výši 30 tisíc korun. Když nakonec zjistila, že na účtu už není ani koruna, tak nepozorovaně vrátila kartu muži zpět do peněženky. Poškozený podezíral mladou ženou, ona mu však vše popřela. Až na policii se ke svému poklesku přiznala. Peníze prý utratila za cigarety, alkohol a oblečení. S kartou prováděla i úhrady při nákupech. Police, která případ šetřila, mladé ženě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Zloděj se vydával za cizí osoby, neznal však správná data z dokladu

Z 26letého muže z Chomutova se vyklubal nepoctivý zákazník. Kradl zboží v obchodech. Ve čtyřech případech byl vždy zadržen pracovníky ostrahy. V Chomutově odcizil elektroniku za 2 300 korun, kterou si ukryl za opasek. Minulý týden v místě svého bydliště v jiném supermarketu odcizil zboží za 2 300 korun, které ukryl do speciálně upravené tašky. Byl odhalen a předán policii. Do Mostu přijel minulý týden v neděli, kdy v parfumérii ukradl dva parfémy za 2 400 korun. Z prodejny utekl, po spuštění alarmu byl zadržen detektivy obchodního centra. Tam zavítal znovu za několik dnů. Navštívil prodejnu sportovních potřeb a oděvů a vybral si značkovou teplákovou soupravu, kterou si schoval v kabince do tašky. Z prodejny vyběhl, ale ještě v objektu byl zadržen ostrahou. Celkem filuta ukradl zboží za více jak osm tisíc korun. Navíc se ve dvou případech vydával za někoho jiného. V jednom případě za muže na občance, kterou měl u sebe. Neznal však dobře iniciály a nebyl si podobný ani s fotografií. Doklad prý od někoho dostal. U sebe měl ještě další cizí občanský průkaz. V jiné prodejně se vydával za svého bratra. Cizí doklady policie zajistila.


 

Boby a sáně odnesl zloděj

Zimní radovánky na sněhu si může užívat jeden neznámý podnikavec. Sportovní vybavení si pořídil v jednom sklepě v obytném domě nedaleko centra města Mostu. Tam se lapka dostavil minulý týden a násilím vnikl nejprve do suterénu domu a poté vypáčil jednu uzamčenou sklepní kóji. Z ní odcizil boby, sáně a další sportovní doplňky. Poškozený majitel vyčísli škodu na částku pět tisíc korun a krádež vloupáním ohlásil mosteckým policistům.


 

Lapka si přivlastnil dvoje lyže

Zimní sporty bude provozovat možná i jiný filuta. Ten si lyžařské vybavení obstaral nepoctivým způsobem. Přišel do domu v ulici SNP a uvnitř násilím překonal vstupní dveře do společných prostor chodby. V domě lapka odcizil běžecké lyže a boty. Zašel i do sklepa, kde našel další lyže, které vzal s sebou. Celkem zloděj napáchal škody za více jak pět tisíc korun.


 

Mladík přímo v centru města ukradl seniorovi peněženku z ruky

Krádež na osobě se stala v centru města Mostu minulý týden. Zatím neznámý mladík okradl krátce po poledni staršího muže, který byl nakupovat zeleninu v sousedství budovy Bussines centra. Muž stál před prodejnou  a v ruce držel svoji peněženku. Než ji stačil uklidit do tašky, přiběhl k němu neznámý mladý muž, který mu portmonku z ruky vytrhl a poté běžel do ulice J. Skupy, kde se ztratil mezi obytnými domy. Poškozený senior přišel o peníze a osobní doklady. Případ šetří mostecká policie.


 

Chvilka nepozornosti připravila ženu o kabelku

Neopatrně si počínala jedna žena z Mostu. Když odcházela z bytu, tak si položila na rohož svoji kabelku. Pak se šla podívat o patro výš, zda jí tam neutekli domácí mazlíčci. Když se vrátila zpět, příruční taška již na zemi neležela. Žena kromě kabelky přišla o mobilní telefon, osobní doklady, peníze a další věci. Poškozená vyčíslila hmotnou škodu na částku 11 000 korun a krádež kabelky oznámila na mostecké policii.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. února 2013

vytisknout  e-mailem