Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomněnkový den 2024

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z územního odboru se snaží, jako každý rok, oslovit širokou veřejnost a představit jim Pomněnkový den. 

V letošním roce Pomněnkový den, kterým se nazývá Mezinárodní den pohřešovaných dětí, připadá na sobotu 25. května. Důležitost tohoto dne není samozřejmě jen v konkrétním datu, ale zejména v jeho myšlence. Připomínat si, že každý den se může dítě dostat do situace, kdy potřebuje pomoc. Ta musí přijít co nejrychleji a velmi důležitou roli v ní hraje široká veřejnost.
Policie ČR a Ministerstvo vnitra připravují v letošním roce rozšíření tohoto mechanismu o další skupinu podobně zranitelných osob, a to o seniory. Navíc se připravuje i zapojení dalších subjektů, které mohou při pátrání pomoci.
S problematikou pohřešovaných dětí či seniorů souvisí i unikátní mobilní aplikace ECHO vycházející z nápadu dvou policistů, který před několika lety podpořila Nadace Vodafone a umožnila tak její vznik. Aplikace ECHO usnadňuje okamžité zapojení široké veřejnosti do pátrání po pohřešovaných podobně zranitelných osobách. V aplikaci jsou k dispozici vždy aktuální informace a uživatelé mohou jedním stisknutím zavolat Policii ČR a předat relevantní informace.
Podrobnější informace k Pomněnkovému dni, aplikaci ECHO se můžete dozvědět na webových stránkách Policie České republiky.



por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
24. května 2024

Odkazy do noveho okna

Pomněnkový den 2024 (1)

Pomněnkový den 2024 (1) 

Detailní náhled

Pomněnkový den 2024 (2)

Pomněnkový den 2024 (2) 

Detailní náhled

QR kódy Aplikace ECHO

QR kódy Aplikace ECHO 

Detailní náhled

Aplikace ECHO

Aplikace ECHO 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem